Várkonyi Andrea nem látja szívesen az újságokban a 27 milliárdos szuperjachton készült nyaralási fotóikat

A 444.hu által készített fotókról lehet tudni, hogy Mészáros Lőrinc és szegedi származású felesége, Várkonyi Andrea épp a Földközi-tengeren luxusjachtozik, mégpedig az idén épített Rose d'Or vagyis az Aranyrózsa nevű, 75 millió dolláros (27 milliárd forint) hajó fedélzetén. Ez az összeg több, mint a két NER-jacht – a Lady MRD és a Seagull MRD – értéke összesen, melyeken korábban Szijjártó Péter és a Mészáros család tagjai és üzletfeleit is nyaraltak.

A lap azt írja, a hajó július 31-én érkezett Nápolyba, onnan a Mészáros családdal a fedélzeten indult Amalfi irányába. Az új hajó olyan hosszú – 62 méter –, hogy Capri kikötőjében csak a nagyobb és forgalmasabb – a kompok által használt – részre tud beállni este. Egy éjszaka egyébként 3000 euróba, vagyis majdnem 1,2 millió forintba kerül a hajó fedélzetén.

A Mészáros Lőrincről és Várkonyi Andreáról készített képek aztán bejárták az internetet és a hazai sajtót, amire a szegedi extévés azt mondta a Blikknek: Nem gondolom, hogy bárki szívesen látja újságokban a privát nyaralásának képeit, így vagyunk ezzel mi is, ráadásul a családtagjaink nem közszereplők, de ez természetesen nem rontotta el a nyarunkat.

„Általában nyáron sokfelé utazunk, próbálunk minél több időt kettesben tölteni Európa-szerte. Ezúttal néhány napot ezen a hajón voltunk a gyerekeinkkel és az unokáinkkal” – magyarázta a bulvárlapnak Várkonyi, aki szerint ilyenkor igazi olaszos család benyomását keltik. Ez utóbbi viszont furcsa annak fényében, hogy a fotók tanúsága szerint HELL Ice Coffee Latte-t ivott a fedélzeten Mészáros Lőrinc felesége.

A szintén Máltán regisztrált Rose d'Or jachtnak egyébként hat kabinja van 12 vendég fogadására, a legénység a kapitánnyal együtt 13 fős is lehet. Két medence található a fedélzeten, egy kisebb jakuzziszerű elöl, egy nagyobb hátul az alsó szinten. A hajótestből napozóteraszokat lehet lenyitni mindkét oldalon és a tatrésznél. Kétoldali, a hajó közepénél nyitható garázs-tároló részt alakítottak ki benne. A 130 000 literes dízeltartálya 5000 tengeri mérföldre elegendő, s két darab 2400 lóerős, 3512C típusú Caterpillar motor hajtja.

A hvg.hu legújabban azt írja, hogy egy jachtokkal foglalkozó szakportál, a Superyachtfan szerint a Rose d’Or nem Mészáros Lőrinc, és nem is az Artemy, a Lady Mrd, vagy a Seagull korábbi tulajdonosa, Szíjj László nevén van, hanem Konsztantyin Sztrukov kazah–orosz bányamágnás tulajdona. Sztrukov elsősorban aranybányákból szerezte a vagyonát, és egy másik jacht, a Reve d’Or is a tulajdonában van. Viszont „a jacht tulajdonlása egy magyar lízingcégen keresztül történik”, ami pedig a valós érdekeltségek elfedésére szolgálhat.