Távozik Vitézy Dávid, miután Lázár János alá került a közlekedésügy

Lemondott Vitézy Dávid, közlekedésért felelős államtitkár is posztjáról. Mindezt Facebook-oldalán jelentette be, ahol bejegyzésében azt írja, hogy Palkovics László távozása után a kormány megszünteti a Technológiai és Ipari Minisztériumot, „ezáltal az eddigi közlekedési államtitkári feladataim is véget érnek”.

A közlekedési terület a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz kerül.

Köszönöm Palkovics miniszter úrnak és a Kormánynak a megtisztelő felkérést és a közös munkát, úgy hiszem, az elmúlt fél évben a hazai közösségi közlekedés és a vasút számos nagy ügyében tudtunk a helyes irányba egyet előrelépni – zárta posztját.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) információi szerint Vitézy Dávid kora délután összehívta a TIM vezető munkatársait, bejelentette lemondását, majd távozott. Ideiglenesen Kállai Éva helyettes államtitkár viszi az ügyeket, 48 óra van az átadás-átvételre.

Lázár János egyébként nemrég szintén posztolt. Azt írta közösségi oldalán, minden magyar közlekedési miniszter elődje, azaz az első felelős kormány tagja, Széchenyi István nevében, hogy az ember annyit ér, amennyit használ. Az én hitvallásom is ez. Az új feladattal a miniszterelnök most lehetőséget ad arra, hogy újabb területen járulhassak hozzá a haza és a haladás, a nemzeti szuverenitás és polgári fejlődés ügyéhez. A feladatot tisztelettel elfogadom. Nekilátunk!” – közölte Lázár János.

Fotó: Lázár János / Facebook