Elkezdődtek a leépítések a Lázár János alá került állami vállalatoknál, negyven embert bocsátottak el

Augusztus első felében mi is megírtuk, hogy Lázár János több hozzá került céget tervez felszámolni. A Népszava arról értesült, hogy el is kezdődtek a leépítések.

A Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartozó Nemzeti Közlekedési Központból (NKK) ugyanis ismét 40 embert bocsátottak el. Nem ez volt az első ilyen alkalom és több, mint valószínű, hogy nem az utolsó.

Lázár János hivatalba lépésekor is markánsan jelezte azt, hogy szerinte a kormány eleget költött Budapestre, eljött a vidék ideje. Ezen kijelentéséhez azóta is tartja magát, ugyanis olyan területekkel foglalkoztak a kirúgott dolgozók, mint a zöld park, illetve a HÉV infrastruktúrájának fejlesztése, a budai fonódó villamosprojekt, vagy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fővárosi campusberuházása. Az egyik elküldött alkalmazottnak állítólag azt mondták indoklásul, hogy

„megbocsáthatatlan, hogy Budapest fejlesztésén dolgozott”

– írja a Népszava. Az NKK-nál 330-ból megmaradt 150 ember arra számít, hogy a közeljövőben mindenkinek mennie kell. A kormány még a héten dönthet arról az előterjesztésről, amely szerint további kettő társaság olvadna bele a Lázár vezette minisztériumba. Emiatt a Nemzeti Infrastruktúra fejlesztő (NIF) Zrt.-nél és a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nél is aggódnak, hogy elkezdődnek az elbocsátások. Ha ez megtörténik, akár több százan veszíthetik el állásukat.