Átlagosan 18 százalékkal emeli a Foodpanda futárainak díjazását

Átlagosan tizennyolc százalékkal emeli futárainak díjazását a foodpanda  közölte az ételkiszállító cég az MTI-vel szerdán.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a kisadózó vállalkozók tételes adójáról (kata) szóló törvény módosítását követően átgondolták a mintegy 4 ezer futárpartner díjazását.

Az új díjtábla szerint átlagosan 18 százalékkal emeltük a díjakat, és mivel nem fix, hanem teljesítményalapú díjazásról van szó: aki ugyanannyit dolgozik, többet kereshet, aki pedig többet vagy hatékonyabban dolgozik, sokkal többet kereshet közölte Juhász István, a foodpanda ügyvezető igazgatója a közleményben.

A társaság felmérése szerint a futárok tizede jelezte távozási szándékát a megváltozott kata-szabályozás miatt. A foodpanda az emelésen kívül felajánlotta, hogy az átalányadózásra váltás miatt megemelkedett adminisztrációs terhek enyhítésére könyvelőket ajánl a futároknak.

Július elején jelentette be a kormány, hogy a korábbi kommunikációjával ellentétben nem szigorítja, hanem gyakorlatilag megszünteti a kedvező és egyszerű adózási formát, azaz a kisadózó vállalkozók tételes adóját. Az Országgyűlés sürgősségi eljárás keretében egy napon belül, július 12-én meg is szavazta a változást, Novák Katalin köztársasági elnök pedig gyorsan alá is írta.