A BRFK Szabó Bálintéknak: Tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni

A rendőrség ismét megtiltotta, hogy augusztus 20-ától traktorokkal foglalják el többek között a fővárosi ünnepi helyszíneket, rakpartokat és a Duna-hidakat.

A rendőrség pénteken a honlapján tette közzé a véleménynyilvánítás szabad, Budapest megbénítása továbbra sem című közleményét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta: a korábbi szervező, azaz Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő újra bejelentette augusztus 20-ától 31-ig tervezett fővárosi gyűlését. A BRFK viszont ismét előíró-korlátozó határozatot hozott, amelynek értelmében

továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni vagy traktorokkal a rakpartokat elfoglalni.

A résztvevők a Dózsa György út két külső forgalmi sávján gyakorolhatják gyülekezési jogukat, illetve a közlekedési szabályok betartásával vonulhatnak a helyszínekre. A gyűlés szervezőjének nyilatkozataival szemben továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni, traktorokkal rakpartokat, hidakat elfoglalni nyomatékosította a rendőrség.

Felhívták a figyelmet, hogy a rendőrség a jogsértések elkövetőivel szemben törvényesen, arányosan és határozottan fel fog lépni. A rendőrök intézkedni fognak azokkal szemben, akik a határozatban foglaltaktól eltérő módon, a közlekedési szabályokat megsértve érkeznek a gyűlésre, tartózkodnak annak helyszínén, vagy távoznak onnan.

A rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, azonban ez nem eredményezheti mások jogainak aránytalan mértékű csorbítását fogalmazott a BRFK.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szabó Bálint az Egyenes Beszédben: Egy szem rakéta nem fog felszállni, 2200 autóval és 1800 traktorral mennek a pesti alsó rakpartra

Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő, egyben a budapesti gazdatüntetés szervezője volt ma este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége. Budapestre 1800 traktoros gazdát várnak, emellett még 2200 gépjárművet is.