Varga Judit Facebookon jelentette be, hogy a Ryanair 300 milliós bírságot kapott az extraprofit-különadó áthárítása miatt

„A fogyasztóvédelmi bírság összege: 300 millió forint” – írta a Facebookon Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn a Ryanairrel szembeni fogyasztóvédelmi vizsgálat lezárultáról.

A Ryanair-DAC légitársaság ellen július 10-én kezdeményezett vizsgálatot Budapest Főváros Kormányhivatala extraprofit-különadó áthárítása témájában, de az ügyet „szakmai irányító szervként az Igazságügyi Minisztérium végigkövette”.

A hivatal szerint a légitársaság jogsértést követett el, mivel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat.

„Ahogy a Kormány megígérte, meg fogjuk védeni a magyar embereket és az extraprofit-különadó áthárítása esetén minden esetben fogyasztóvédelmi vizsgálatot fogunk indítani” – írta posztjában Varga, majd a „háborús infláció és a háborús gazdasági helyzet” propagandapanel következett. Ezután elmondta, hogy „amelyik multicég extra profitra tesz szert, az vegye ki a részét a rezsivédelem és a honvédelem költségeiből”.

„Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogjuk büntetni a továbbiakban is!” – zárta posztját a miniszter. A Ryanair-ügyet mi is végigkövettük:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

O'Leary: Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber abban a Jim Carrey-s filmben

Michael O'Leary Ryanair-vezér az extraprofitadóról adott interjút az Euronewsnak, ahol szintén hangoztak el érdekes dolgok.