Toroczkai szerint a teljes magyar lakosságot el lehetne látni az olcsó paksi árammal

A Mi Hazánk szerint a teljes magyar lakosságot el lehetne látni az olcsó paksi árammal, ez a megoldás az energiaválságra mondta Toroczkai László, a párt elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus azt mondta, hogy minden, Oroszországgal szembeni szankciót elutasítanak. Támogatják, hogy érkezzen onnan Magyarországra gáz, és szorgalmazzák, hogy ezt semmilyen uniós elosztási mechanizmusban ne adjuk oda Németországnak, amely elrontotta, rossz politikai döntésekkel tönkretette a saját energiapolitikai helyzetét.

Toroczkai László közölte, hogy országszerte demonstrációkba kezdenek, ha a kormány augusztus végéig nem kezdi meg pártja javaslatai alapján a válság kezelését.

Nagyon nagy az elégedetlenség, és azt is látjuk, hogy egyelőre a kormány nem akar változtatni azon az álláspontján, hogy a mesterségesen, politikai döntések által előidézett gazdasági krízis árát a magyar lakosággal akarja megfizettetni fogalmazott a politikus, hangsúlyozva, konkrét célok elérése érdekében tiltakoznak, nem felforgatni, zavarogni akarnak.

A miniszterelnökhöz csütörtökön, levélben eljuttatandó javaslataik között említette Toroczkai László a technológiai cégekre kivetendő digitális adó bevezetését, mondván, ezek a vállalatok mindig valamilyen módon kikerülik az adófizetést, de közlése szerint különadót vetnének ki a kaszinókra, a nemzetközi ételfutár-cégekre és a száz leggazdagabb magyarra is.