Márki-Zay Péter szerint lehallgathatták az ellenzék főhadiszállását biztonsági kamerákon keresztül

Márki-Zay Péter szerint lehallgathatták az ellenzék főhadiszállását, hangrögzítés nyomait találták meg a kamerákon az iroda informatikai hálózatának lebontásakor – erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt az ellenzék volt közös miniszterelnök-jelöltje.

A Mindenki Magyarországa elnöke úgy vélte: a Fidesz az ellenzéken belül is jelen van. Szerinte arról is sok bizonyíték gyűlt össze, hogy a kormánypárt össze is játszott az ellenzékkel számos alkalommal. Márki-Zay megerősítette: szerinte hiteles alternatívára van szükség a rendszerhez, de mozgalmát nem tekinti a hiteles alternatíva letéteményesének.

„Most, amikor a volt irodánk informatikai hálózatát lebontó szerelő kollegákkal beszéltünk a héten, akkor kiderült az is, hogy valószínűleg valaki rácsatlakozott a kamerákra, amik biztonsági kameraként szerepeltek az ellenzék főhadiszállásán, és ha jól értettem az ő szavukból, még hangot is rögzített, amely egy biztonsági kameránál nem szokás. Azt látom, hogy igen, természetesen beépített ügynökökkel, lehallgatásokkal és mindennel a Fidesz ott van az ellenzéken belül is” – fogalmazott Márki-Zay.

A Szabad Európa még a múlt héten egy névtelen, szocialista forrásra hivatkozva arról írt, hogy Rogánék megüzenhették az ellenzéki pártoknak, hogy ne használják ki a rezsinövelés miatti elégedetlenséget. Megírtuk, hogy Hadházy Ákos is nyilatkozott ennek kapcsán a Válasz Online hírportálnak, hogy Botka Lászlót azért puccsolták meg, mert rácsapott az asztalra egy fideszes törvény miatt. Szerinte ugyanis

„Rogán Antalnak kapcsolattartói vannak egyes ellenzéki pártokban, akik tolmácsolják a kéréseit.”

Nem fejtette ki részletesen a történetet, de Hadházy állítása szerint Rogán a levélben közölte, hogy milyen reklámtörvényt adjanak be, amelyet szívesen megszavazna a Fidesz. Végül elhajtotta, de aztán meglepve tapasztalta, hogy az MSZP beadta ugyanezt a törvényjavaslatot. Igaz, Botka László akkor az asztalra csapott, ezért végül a szocialisták nem szavazták meg – tette hozzá.