Reggel Csongrád-Csanád megye volt az egyetlen, ahol másodfokú figyelmeztetést adtak ki hőség miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat reggeli bejegyzése szerint az ország döntő része fölött levő felhőzet a reggel, délelőtt folyamán szakadozik, csökken, és naposra fordul az idő, emellett gomolyfelhők képződnek. Ezekből elsősorban a hegyekben alakulhatnak ki záporok, esetleg zivatarok.

A csúcsértékek 30 és 36 fok között alakulnak, Szeged esetében 34 és 36 fok körül jósolják mindezt. Összességében itt, délkeketen lehet a legmelegebb, emiatt aztán egyedül Csongrád-Csanád megyére volt kiadva a másodfokú, vagyis narancs figyelmeztetés, méghozzá a várható hőség miatt. Ezt azonban mostanra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetéssé fokozták le a nap folyamán.

Mint azt már megírtuk szerdán, az elmúlt hetek gyengébb, szárazabb hidegfrontjai után hétvégén végre egy markánsabb front jöhet, sokfelé számíthatunk majd esőre, záporokra, zivatarokra. Az Időkép szerint a záporok, zivatarok ezúttal a csapadékból hosszú ideje szinte teljesen kimaradó keleti, délkeleti tájakra is jó eséllyel el fognak jutni. Ha nem is mindenhol, de több helyen hullhat le ezeken a tájakon is jelentősebbnek mondható csapadékmennyiség.

A hidegfront nem csak csapadékot, hanem erősebb lehűlést is hozhat hétvégére. Szombaton keleten, délkeleten lehetnek még 30 fok feletti maximumok. Vasárnap viszont már szinte mindenhol 30 fok alatti csúcshőmérsékletre van kilátás.