Szombaton jön egy jelentősebb lehűlés, addig egyre melegebb lesz Szegeden

Gyorsan visszatér a 30 fok fölötti hőség, az újabb hidegfront szombaton érkezik – írja az Időkép.

Hiába a hidegfront, az ország legnagyobb részén már szerdán is 30 fok felett alakulnak a maximumok. Szegeden úgyszintén, bár ez nem meglepő: 33 fokig kúszhat fel a hőmérséklet. Országszerte változóan felhős lesz az idő, egy-egy gyenge zápor csak a déli, délnyugati határ közelében alakulhat ki.

Csütörtökön tovább fokozódik a hőség, újra a napsütésé lesz a főszerep. Élénk széllökések csak néhol hűsíthetik a levegőt. A legmelegebb órákban 3036 közötti értékeket mérhetünk.

A hét legmelegebb napja a péntek lesz, 3138 fokig emelkedik a hőmérséklet, ekkor Szegedre 36 fokot jeleznek előre. Több felhő északnyugaton és északon szűrheti a napsütést, itt kevés zápor, zivatar is kialakulhat, de jelentős csapadékmennyiség sehol nem várható.

Szombat hajnalban megérkezik a következő hidegfront, feltámad az északnyugati szél, és záporok, zivatarok vetnek véget átmenetileg a hőségnek. Hétvégén a legtöbb helyen 30 fok alatt maradnak a csúcsértékek, így városunkban is: erre a napra 29, míg vasárnap 27 fokot jeleznek előre a modellek.