Tarthatatlan a menekülthelyzet a határon a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke szerint

Tarthatatlan a helyzet a határon, nem lehet tovább halogatni az önálló határőrség megteremtését hangsúlyozta hétfői online sajtótájékoztatóján az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke.

Sas Zoltán kifejtette: az illegális bevándorlók száma napról napra emelkedik, ezzel párhuzamosan az oroszukrán háború öt hónapja tart; hihetetlen számú háborús menekült befogadására volt szükség a keleti határszakaszokon. A magyar határvédők rendkívül túlterheltek fűzte hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint a háborús helyzet indokolja azt is, hogy olyan határvédelmi századokat állítsanak fel, amelyek képzettségük és felszereltségük révén arra is alkalmasak, hogy garantálják az ország biztonságát fegyveres támadás esetén is.

A hétvégén írtuk, hogy migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban egy a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben. Helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült volt; a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.