41 migráns szállt fel a hajnali budapesti InterCity-re hétfőn, Kiskunfélegyházáig tartott az út

Vasárnap írtunk arról, hogy a Nyugati pályaudvarról 11:43-kor Szegedre elindult Kodály InterCity Kőbánya-Kispest állomáson rendőri intézkedés miatt várakozásra kényszerült, ami miatt a szerelvény végül el sem hagyta a fővárost, utasai pedig csak a következő járattal tudtak tovább haladni.

A MÁV nem közölt részleteket, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság Sajtóosztályához fordultunk, ahonnan azt írták vissza, hogy a vonaton lopás történt, majd a feltételezett elkövető egy utast molesztált. A két bejelentés miatt a járőrök Kőbánya-Kispest vasútállomáson adatgyűjtést végeztek, valamint a vonatot átvizsgálták, ami 12:25-től 13:04-ig tartott.

Mivel ilyen azért annyira sűrűn nem fordul elő, meglepő, hogy hétfőn újból arról írt a MÁVINFORM, hogy a Budapest–Szeged vonalon rendőri intézkedés miatt akadozik a forgalom, a vasárnapihoz képest azonban

hétfőn két külön vonaton is történt atrocitás.

Reggel a Szegedről 4:34-kor Budapestre elindult személyvonat Kiskunfélegyházától egy órás késéssel, csak Monorig közlekedett tovább rendőri intézkedés miatt, ami miatt ráadásul ki is maradt a Nyugati pályaudvarról 8:43-kor Szegedre induló Torontál a főváros és Monor között, hiszen a szerelvényforduló miatt a vonat kénytelen volt utóbbi településről visszaindulni délnek.

Ugyancsak rendőrségi intézkedés miatt kényszerült várakozásra szintén Kiskunfélegyházán a Szegedről 5:47-kor Budapestre elindult Torontál InterCity is. Hogy a két (illetve három) eset között összefüggés van-e, arról a rendőrséget kérdezzük.

Frissítés (18:20): Válaszolt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtóosztálya, ők azt írják, hogy 5 óra 45 perckor a kiskunfélegyházi vasútállomáson a rendőrök 41 illegális migránst tartóztattak fel. Bár ezt külön nem írták le, sejthető, hogy a migránsok a vonaton utaztak, ezért volt a késés.