A Szegeden három lakást és egy garázst is birtokló Novák Katalin 3 millióval növelte megtakarításait

Valamennyi esküt tett országgyűlési képviselő, nemzetiségi képviselő és nemzetiségi szószóló, valamint volt képviselő és volt szószóló leadta a határidőre a saját és a vele közös háztartásban élő családtagja vagyonnyilatkozatát, amely június 2-tól tekinthető meg az Országgyűlés honlapján – közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-vel szerda este.

Már látható azonban a három hete hivatalba lépett Novák Katalin első államfői vagyonnyilatkozata – írja a Telex. Mint megjegyzik, izgalmasnak tűnhet a közpénzből fizetést kapó, és hivatalosan főként ebből élők vagyoni helyzetét követni, a jelenlegi magyar vagyonnyilatkozati rendszer azonban lényegében értelmetlen, hiszen a képviselők/kormányzati szereplők azt vallanak be, amit akarnak.

Novák Katalin utoljára februárban számolt be anyagi helyzetéről, ehhez képest nem történt nagy változás a Telex szemlézése szerint: mindössze 3 millió forinttal növelte megtakarításait, amely 2020-ban még 26 millió forint volt, 2021-ben már 29, most pedig 32 millió forint. Tartozása és autója továbbra sincs.

Nyolc ingatlan szerepel Novák nevén: felerészben tulajdonosa egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres családi háznak, valamint egy 90 négyzetméteres társasháznak Újbudán, továbbá egyedül birtokol egy 56 négyzetméteres lakást a XI. kerületben.

Szülővárosában, Szegeden három társasházi lakást (67, 166 és 174 négyzetméteresek), valamint egy garázst kapott ajándékba 2013-ban,

míg Balatonlellén üdülőt vett tíz évvel ezelőtt. A közel bruttó 4 milliós köztársasági elnöki fizetése mellett kiadja az egyik lakását, melyből havonta 225 ezer forint plusz bevétele származik. Az elnöki fizetés összege élete végéig jár Nováknak, kérésére akkor is biztosítanak rezidenciát egyfős személyzettel, ha mandátuma lejár. Az államfőt élete végéig megilleti ezen felül a személyes gépkocsihasználat, háromfős titkárság és az ingyenes egészségügyi ellátás.