„Mire föl?” – kérdezte meglepetten Botka László sajtófőnöke a szegedi újságírókat, amikor szerettek volna bemenni az ellenzéki eredményváróra

Vasárnap este a Szeged365 két munkatársa szeretett volna az ellenzéki összefogás szegedi eredményváróján rövid riportot készíteni, esetleg interjúzni Szabó Sándorral és Mihálik Edvinnel, de amikor beléptek az Ifjúsági Házba, Botka László sajtófőnöke úgy meglepődött rajtuk, mintha legalább Rákay Philip gurult volna be az üvegajtón egy luxusmercivel.

A fideszes kötődésekkel is bőven rendelkező lap munkatársa még meg sem szólalhatott, Szabó C. Szilárd sajtófőnök máris meglepetten mondta, hogy „háromhatvanöt?!” Erre a lap újságírója elmondta, hogy interjút szeretnének készíteni, amire jött rögtön a válasz: „Mire föl?” Szabó C. eztán kifejtette, hogy

nem tudja, a „Sanyi” van-e még, illetve szerinte „Edvin” most nem nagyon ad interjút senkinek, úgy vette ki.

Ezután kérdezték, hogy azért lenne-e valaki, aki pár szóban nyilatkozna a lapnak, hiszen mégiscsak egy eredményvárón vannak, de Szabó C. szerint csak egy rövid sajtótájékoztató volt, már egy órával korábban. A Szeged365 kollégája erre mondta is, hogy igen, szerettek volna jönni, de azt mondták nekik, hogy nem sajtónyilvános az esemény, amire a polgármester sajtósa azt felelte, nem ő szervezte. Szabó C. azt mondta, most éppen kólázik meg cigizik, és nem tud sajnos segíteni.

Az, hogy valójában sajtónyilvános volt-e az eredményváró, jó kérdés, a Szegeder például nem kapott meghívót (igaz, a Fideszére sem), és nem is mentünk. Szabó C. Szilárdot egyébként még pénteken SMS-ben és telefonon is kerestük, hogy Botka László szavazásával kapcsolatosan érdeklődjünk, de egyik megkeresésünkre sem reagált.

Frissítés: A szintén fideszes SzegedMa újságírói sem jártak nagyobb sikerrel, őket sem engedték be az eseményre (videójuk ide kattintva nézhető meg), arra hivatkozva, hogy arra csak az előzetesen regisztrált szerkeszőségek munkatársait várták – amihez ugye kellett volna meghívó is.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<