Botka: Az egyesült ellenzék mindent megnyert Szegeden, amit megnyerhetett

Az önkormányzati hírportál, a szeged.hu tudósított az egységes ellenzék eredményvárójának helyszínéről, ahol az eredmények körvonalazódása után Botka László is beszédet mondott. A polgármester a város felé tett köszönetnyilvánítás után azt mondta, „az egyesült ellenzék mindent megnyert itt, amit megnyerhetett. Mind a két parlamenti körzet szegedi részében magabiztosan nyertek az egységes ellenzéki jelöltjeink. Az egységes ellenzék listája toronymagasan győzött Szegeden” – sorolta.

Ezzel arra utalhatott, hogy a homokhátsági, azaz a kettes választókerületben mondhatni gerrymandering miatt rengeteg kistelepüléshez van csatolva a város egy része, míg csak Szegedet nézve Mihálik Edvin kapta a legtöbb szavazatot. „A szegedi eredmények azt is jelentik, hogy Szabó Sándor harmadik ciklusát kezdheti meg a parlamentben. Ha Szegeden múlt volna, akkor most Mihálik Edvin is parlamenti képviselő volna” – mondta Botka a lap beszámolója szerint.

Szabó Sándor is köszönetet mondott beszédében mindenkinek, ő leginkább szegedi képviselőnek tartja magát, a parlamenti felszólalásai során is a város nevében beszélt leginkább, mondta. Mihálik Edvin bízik benne, hogy legközelebb sikerül elhozni a homokhátsági körzetet is, de elmondása szerint addig továbbra is azon fognak munkálkodni, hogy Szegedet európai városnak építsék. „Maradjunk ilyen egységesek a következő években, és akkor meg tudjuk őrizni Szegedet a szabadság városának” – fogalmazott.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<