Orbán: A Holdról is látszott ez a győzelem, de Brüsszelből biztosan

Orbán Viktor megtartotta győzelmi beszédét a Fidesz-KDNP eredményváróján Budapesten, a Bálnában. A tömeg a „Viktor” és a „Ria Ria Hungária” rigmusokat skandálta. Orbán bejelentette, hogy hatalmas győzelmet arattak, mire a tömeg beleszólt a Ria Ria Hungária bekiabálással.

Orbán szerint még a Holdról is látszott ez a győzelem, de Brüsszelből biztosan. Megköszönte mindenkinek a munkát, a hátbaveregetéseket, majd elmondta, hogy férfimunka volt. Külön köszöntötte a határon túli magyarokat, külön a kárpátaljaiakat, akiknek azt üzente, hogy ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország itt van. A miniszterelnök szerint a szerénység a legfontosabb. Elmondta, több mint 100 ezer önkéntes dolgozott ezért a mai üneplésért. Nem robotok, nem zsoldosok, hanem önkéntesek, akik szeretik a hazájukat. Orbán szerint már mindent kimerítettek győzelem terén, 2010-től számítva.

Szerinte pont akkor győztek a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenük. A tömeg elkezdte skandálni a „Ria Ria Hungária” rigmusokat eközben. Orbán a szív győzelmének nevezte a mai eredményeket: „van egy közös szenvedélyünk, Magyarország”. Üzent brüsszelnek is, valamint megemlítette, hogy minden fillér, amit a baloldalra költöttek, rossz helyre ment: Gyuri bácsi legrosszabb befektetésének nevezte ezt. Orbán megemlítette azt, amit a Fidesz a kampány során is hangoztatott, hogy túlerő ellen győztek, együtt a legvastagabb falon is át lehet menni.

A gyermeknépszavazásra is kitért, ahol bár nem tudja az eredményt, de reméli sikerült őket megvédeniük. A beszéd végén a szokásos „Hajrá magyarok, hajrá Magyarország!” felkiáltással éltette a közönséget.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<