Kőbányán járt a tram-train, majd végigrobogott Budapesten

Kuhár Bence posztolt YouTube-csatornáján egy videót az éj leple alatt Budapesten megjelent, amúgy Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tramtrain-szerelvényről, amely annyira nem leplezte érkezését, hiszen megannyi vasútbarát kamerával felszerelkezve várta.

Az első snitt szerint Kőbánya-Kispesten robogott át Szegedről érkezvén dízelüzemben, akárcsak az InterCity, azután viszont Kőbánya-Felső felé vette az irányt. Itt szépen rácsatlakozott a nagyvasútról a 3-as villamos (persze több is jár arra, de a felvételen az a járat látszódik) vonalára a Jászberényi úton, majd tolatgatások után ment egy kört villamosként, de úgy fordult be a megállókba, mintha mindig arra járt volna.

A vasútvillamos ezután végigrobog a Kőbányai úton, egészen az egykori Józsefvárosi pályaudvarig, majd valószínűleg a Keleti pályaudvartól nem messze lévő Baross kocsiszínbe befordulva eltűnt. A túra okát többen is firtatták, a videós végül azt írta kommentben, hogy kerékeszterga miatt hozták a székesfővárosig (pontosabban ment saját lábán). Erre többen értetlenkedtek, hogy Szegeden miért nem tudták megcsinálni, miért kellhetett felvinni odáig a szerelvényt.

Nem ez az első jelenése a járműveknek odafent, korábban már a Vasúttöténeti Parkban is bemutatkoztak. Az ügyben kerestük a MÁV-ot is, amennyiben válaszolnak, azt közöljük.