Szerdáig 388 ezerből mindössze 48 ezren kértek első oltást az oltási akcióhéten

Galgóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője csütörtökön a közmédiának nyilatkozott: szerinte mindenkinek érdemes kérni a harmadik, emlékeztető oltást is, hiszen azzal a szervezet védekezési képessége ismét 80–90 százalékos lesz.

Az oltási akcióhét első három napján 388 ezren vették fel a védőoltást,

  • közülük 48 ezren az első,
  • 319 ezren harmadik oltásért

keresték fel az oltópontokat. Hétfőtől vasárnapig reggel 7 és este 7 között várják az oltást felvenni szándékozókat a kórházi oltópontokon regisztráció és időpontfoglalás nélkül – mondta.

A szakember kitért arra, hogy a kormány várja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ajánlását az 5-11 éves korosztály olthatóságáról, és ha a Pfizer-vakcinája megkapja az engedélyt, Magyarország készen áll arra, hogy elkezdődjön az oltási program abban a korosztályban is. Galgóczi Ágnes közölte: elegendő vakcina áll rendelkezésre, Magyarország a gyerekeknek külön lekötött oltóanyagot.

"Az oltás az egyetlen hatékony fegyver a járvány megfékezésére" – szögezte le. Az oltási akcióhéttel kapcsolatos fontos tudnivalókról az alábbi cikkünkben írtunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Hétfő délig az 51 ezer oltakozóból 42 ezren a harmadikért mentek

Délig az ország oltóhelyein 51 ezer koronavírus elleni oltást adtak be – nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn a közmédiának.