Szegedi covid-orvos: Teljesen mindegy, milyen oltást választunk vagy ajánl az orvos, bele kell menni, hajrá!

Az Év Covid Orvosa, a szegedi Rokszin Richárd is azt ajánlja egy vasárnapi kormányzati videóban, mindenki vegye fel az oltást az oltási akcióhéten.

Az orvos arról beszél, hogy voltak pácienseik, akik oltatlanul kerültek be a kórházba, és a halálos ágyakun mondták, hogy „hú, nem oltattam be magam. Lehet, hogy ezzel meg tudtam volna előzni, hogy én ilyen állapotban vagyok.” Többek meggyógyulnak az ilyen esetk közül, de nem mindenki. Rokszin szerint ha be lettek volna oltva, akkor bár van rá továbbra is esély, hogy elkapják a koronavírust, de ilyen állapotba nem kerültek volna.

„Meg kell ragadni ezt a lehetőséget, az oltás semmivel nem jár együtt igazából, maximum egynapos levertséggel, viszont ha valaki elkapja a delta variánst, akár oltatlanul, akár egy kicsit elfeledett immunrendszerrel, végzetes is lehet sajnálatos módon akár fiatalokra is” – mondta.

Szerinte valójában mindegy, milyen oltást kapunk, az oltás mindig jobb, mint a betegség. Rokszin szerint kevés az itthoni hatmillió beoltott ahhoz, hogy a járvány ne aktivizálódjon újból.

Az 1980-ban Kecskeméten született Rokszin Richártd Tatabányán nőtt fel és érettségiztem, orvosi diplomáját pedig 2005-ben szerezte a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán “cum laude” minősítéssel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Nem kell időpont vagy regisztráció, bárki kaphat oltást jövőhéten – itt van a szegedi oltópontok listája

A kormány november 22–28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. György István azt mondta, az összes kórházban, 101 intézményben várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni.