A kiskunhalasi járványkórházba 10 orvos és 186 szakdolgozó kéne, de csak 70-et tudtak összeszedni

Szabó Tímea a Párbeszéd politikusa kérdezte meg, hogy miért nem nyitják meg a kiskunhalasi járványkórházat – számolt be róla az ATV. Szabónak azt mondták, hogy a kórház fel van szerelve, de

186 szakdolgozóra és 10 orvosra lenne szükség, de csak 70 dolgozót tudnak a környékbeli intézmények biztosítani.

„Kiskunhalas jelen pillanatban előkészületi állapotban van. Amikor szükség van rá, megnyitjuk, és ugyanúgy biztosítjuk az ott dolgozókat kellő számban, mint ahogy biztosítottuk eddig” – jelentette ki Kásler Miklós a parlament népjóléti bizottságában az éves miniszteri meghallgatásán képviselői kérdésre válaszolva.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Kásler Miklós november 10-én elrendelte többek között azt, hogy a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház november 15-től ismét fogadjon betegeket. A Magyar Hang információi szerint azonban a kórház zárva maradt, a nyitásra vonatkozó minisztériumi utasítás még nem érkezett meg. A névtelenséget kérő források szerint van elég gép és orvosi eszköz a szükségkórházhoz, így kizárásos alapon arra jutottak, hogy nincs a nyitáshoz elég dolgozó.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Nem nyitott meg a kiskunhalasi járványkórház, mert állítólag nincs elég dolgozó

Kásler Miklós november 10-én elrendelte többek között azt, hogy a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház mától, azaz november 15-től fogadjon betegeket ismét. A Magyar Hang információi szerint azonban a kórház zárva maradt, a nyitásra vonatkozó minisztériumi utasítás még nem érkezett meg. A névtelenséget kérő források szerint van elég gép és orvosi eszköz a szükségkórházhoz, így kizárásos alapon arra jutottak, hogy nincs a nyitáshoz elég dolgozó.

Azt mi is megírtuk korábban, hogy Balogh Dénes, a szegedi klinika ápolási igazgatója írt egy levelet a Klinikai Tanács ülése után a szegedi egészségügyi szakdolgozóknak a jelenlegi vírushelyzetről. A levélből az is kiderül, hogy

újra szükség lehet a kiskunhalasi járványkórház megnyitására, amit a szegedi klinika mindenképpen szeretne elkerülni,

mert vélhetően többnyire szegedi dolgozókat vezényelnének oda, miközben néhány napon belül így is további 140–150 szakdolgozót kell bevonni a koronavírusos betegek ellátásába.