Botka László hat polgármesterrel együtt gratulált Márki-Zay győzelméhez

Botka László Facebook-posztjában gratulált hat megyei jogú város vezetőjével közösen Márki-Zay Péternek, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének az előválasztáson aratott, közel 57 százalékos győzelméhez.

Mint írták, a független önkormányzatok a magyar demokrácia alappillérét jelentik, az elmúlt 11 évben azonban a folyamatos forrásmegvonásokkal és a jogkörök csorbításával a Fidesz veszélybe sodorta ezt. „Márpedig független, szabad önkormányzatok nélkül nincs független, szabad Magyarország sem” – hangsúlyozták.

„Olyan kormányfőre van szüksége az országnak, aki garantálja, hogy a kormányváltást követően a településeket nem fogják politikai alapon megkülönböztetni, és az ország anyagi lehetőségei szerint a magyar városok fejlődéséhez a szükséges forrásokat rendelkezésre bocsátja. Aki nem ellenségnek, hanem szövetségesnek tekinti a városvezetőket” – fogalmaztak, majd megerősítették: maximálisan partnerek abban, hogy Márki-Zay Péterrel 2022-ben, a kormányváltást követően együtt állítsák helyre „a magyar önkormányzatiságot és a demokráciát”.

A gratuláló polgármesterek:

  • Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere
  • Csőzik László, Érd Megyei Jogú Város polgármestere
  • Dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere
  • Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere
  • Pintér Tamás, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere
  • Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere
  • Salgótarján Megyei Jogú Város vezetése

Botkának nem ez az első kiállása egyébként, korábban is buzdított a hódmezővásárhelyi polgármester melletti sszavazásra, majd a Kárász utcán egy sajtótájékoztató keretében együtt adták le szavazataikat a második fordulóban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Botka László és Márki-Zay Péter együtt adta le szavazatát Szegeden

Mivel a második fordulóban csak miniszterelnök-jelöltet választanak az ellenzéki polgárok, ezért az OEVB eltörölte a választókerületi illetékességet, vagyis az ország bármely szavazópontján lehet érvényesen szavazni.