Botka László és Márki-Zay Péter együtt adta le szavazatát Szegeden

Az előválasztás második fordulója az eredetileg tervezettnél hat nappal később kezdődött el és hét napon át tart. A választók október 16-án, szombatig szavazhatnak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltekre az ország több száz szavazópontján, illetve online. Mivel a második fordulóban csak miniszterelnök-jelöltet választanak az ellenzéki polgárok, ezért az OEVB eltörölte a választókerületi illetékességet, vagyis az ország bármely szavazópontján lehet érvényesen szavazni.

Emiatt Botka László polgármester és Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarország Mozgalom miniszterelnök-jelöltje Szegeden, a Kárász utcai szavazósátornál adta le szavazatát, az erről szóló élő közvetítést ide kattintva lehet megnézni. A voks után sajtótájékoztatót tartottak, ahol Botka elismételte, amit korábban Márki-Zay a szegedi városházán tett látogatás során is, hogy ő Márki-Zay Pétert támogatja, szerinte ő a legesélyesebb Orbán Viktor ellen.

Márki-Zay ezután viccesen megjegyezte a szegedi polgármesterre reflektálva, hogy Botkának csak azért van igaza, mert barátok. A hódmezővásárhelyi polgármester vehemens beszédet tartott; elismételte az eddigieket, esélyeket latolgatott. Szerinte jó hírek jönnek, de nem eléggé, ezért szavazásra buzdított mindenkit. A végén azzal zárta, hogy az út sem jobbra, sem balra nem vezet, hanem előre.

Fotó: Bálint András / Szegeder