Amit a zsebkésekről mindenkinek illik tudnia (X)

Ha egy igazán minőségi zsebkést szeretnél, akkor célszerű minél több ismerettel rendelkezned ezen vágóeszközökről. Ismerned kell a tulajdonságait, a paramétereit, az erősségeit és az esetleges gyengéit.

A zsebkések választéka zavarba ejtő

A Kések Ollók Webáruház zsebkései között te is megtalálhatod a Böker Plus Damascus Gent 1 zsebkést, ami kiváló alternatíva lehet, ha minőségi zsebkésre vágysz! Biztonságos, kényelmes és sok területen felhasználható. Akár étkezésről, kempingezésről vagy más outdoor programról van szó, soha nem okoz csalódást, megannyi szituációban hasznosítható. 

A zsebkések szerepe kiemelkedő a mindennapokban, így ha eddig még nem volt a tulajdonodban egy sem, ideje szert tenned rá. Sokféle feladatban segíthet neked, megkönnyítve ezzel a vágási munkálatokat.

Mire használható egy zsebkés?

Valójában a zsebkések eredetét, azok feltalálásának pontos helyét és idejét a mai napig sem igazán sikerült tisztázni. A történészek jelentős része azon az állásponton van, hogy a bicskákat hasonlóan az íjakhoz nem egy adott helyen és időben találták fel, hanem több helyen egymástól függetlenül, közel azonos időben jelenhettek meg. 

Az első ilyen ismert eszköz egy római katonai bicska volt, ami Krisztus után 200-300 körül készülhetett. Nagyrészt ezüstből állt – emiatt viszonylag jó állapotban meg is maradt.

A zsebkések a méreteikből adódóan nagyon kis helyen elférnek, mivel összecsukhatóak, könnyen elteheted őket, így bármikor magaddal viheted azokat. Használhatóak:

  • Az étkezések során bárhol, bármikor
  • Kempingezésnél, akár az ételek elkészítéséhez vagy különböző ágak, madzagok elvágásához
  • Túrázásnál
  • Olyan élethelyzetekben, amikor gyorsan vágni kell

Mivel ezek a kések jellemzően speciális tervezéssel születnek, így mindig biztonságos alkalmazást garantálnak.

Böker, ami egyenlő a minőséggel

Ha zsebkés vásárlását tervezed, akkor fontos szem előtt tartanod a minőséget, hiszen a hatalmas piaci kínálatban a minőség különböző szinteken van jelen. Viszont, ha a Böker termékeit választod, akkor kiváló döntést hozol. Ezen vágóeszközök 1829-ben jelentek meg akkor, amikor Hermann és Robert Böker szerszámok gyártásába fogott. Eleinte heti 200 terméket gyártottak.

1869-ben hivatalosan is megszületett a gyár, és a Böker kések gyorsan közkedvelt termékekké nőtték ki magukat. A Böker név napjainkban is egyet jelent a magas színvonalú késekkel: ma Amerikában, Németországban, Argentínában és Kínában is zajlik gyártás Magnum név alatt. 

A Böker zsebkések nem véletlenül lettek piacvezetők

Számos előnnyel rendelkeznek, például:

  • Az ár-érték arányuk verhetetlen.
  • Különleges kialakítással kerülnek a piacra. 
  • Extrém könnyű a súlyuk, és nagyon vékony a kialakításuk. 
  • A pengéjük 67 rétegű damaszkolt acél, ami 1,9 mm vastagságú és keresztzár rögzíti. 
  • Biztonságos a használatuk. 
  • Ergonomikus a nyélkialakításuk.

Ha te is olyan vágóeszközt szeretnél, ami megbízható, hatékony, minőségi és mindig kéznél van, akkor válassz magadnak egyet a zsebkések közül!