3+1 tipp, hogy mire figyeljünk, ha a költöztetés Budapesten történik (X)

A költöztetés Budapesten számos csapdát, nehézséget és buktatót tartogat. Bár ezek egy része a vidéki helyszínek esetén is megtalálható. Ebben a cikkünkben segítünk mindenkinek, aki épp a fővárosból vagy oda kíván bútorozni. Az alábbi 3+1 tippet betartva könnyebb lesz az egész folyamat, ez garantált!

Költöztetés Budapesten? Sok a lehetőség, de nem mind jó!

Költöztetés Budapest kulcsszóra rengeteg találatot dobnak ki a keresők, ha rákeresünk az interneten. Azonban ezek között (valamint az írott sajtóban, apróhirdetésekben, stb.) találhatunk sok olyat is, akik nem is igazi költöztetők, hanem igazi hiénák.

Azokat hívjuk így, akik csak azt figyelik, hogy mikor és miként verhetnek át úgy minket, hogy abból rengeteg bevételük származzon. Nagyon kedvesek tudnak lenni telefonon, egészen addig, amíg fel nem pakolják az összes cuccunkat. Ekkor ugyanis sok esetben robban a bomba, és kiderül, hogy mondvacsinált okok miatt jelentősen (sok esetben többszörösére is) megnőttek a díjak. Majd hozzá is teszik, hogy addig nem pakolják le, és nem is viszik tovább a bútorokat, amíg ez (az új) összeg hozzájuk nem kerül.

Senki sem szeretne ilyen helyzetbe kerülni, mert ennél kevés kiszolgáltatottabb szituáció létezik, és hát persze, ilyenkor mentjük, ami menthető (a bútorok).

Most pedig nézzük azt a 3+1 tippet, amire figyelnünk kell!

1. Legyenek cégadatok!

Nem nehéz kitalálni egy új fantázianevet, valamint összerakni vagy mással elkészíttetni gyorsan egy honlapot pár információval. Gyakorlatilag pár tízezer forintból kész is lehet egy olyan honlap, ami alapján akár egy valós cég is működhet.

Van viszont egy pont, amin általában megbuknak az ilyen csalók, már a honlapjuk alapján is. Ez pedig a cégadat! Ha ezeket nem szerepeltetik a weboldalon, akkor jó eséllyel egy nem létező cégről van szó. Kerüljük el az ilyen potenciális veszélyforrásokat!

2. Ragaszkodjunk az írásos formához!

Ez egy nagyon fontos dolog, kétszer alá kell húznunk! Amikor egy céget felkeresünk azzal, hogy költöztetést szeretnénk a fővárosban, már akkor írásban kérjük az árajánlatot. Ha ezt nem hajlandóak teljesíteni, azonnal szakítsunk meg minden kapcsolatot velük! De ne csak ezt, hanem a megállapodás visszaigazolását is írásban kell kérnünk!

Ezek nélkül ugyanis nem leszünk biztonságban, nem tudunk mire hivatkozni, ha többet szeretnének kérni, mint amennyiben megállapodtunk!

3. Előleg 

Sokan alkalmazzák az előleget, de nem mindegy, hogyan! Vannak, akiket átvernek és már a megérkezés pillanatában (vagy még ennél is hamarabb) elkérik a szolgáltatás díját.

Holott előleget csakis külföldi utazás esetén szokás elkérni, és akkor is 50%-ot. Azonban belföldi, főleg városon belüli utakhoz semmiképp sem kell ezt megfizetni. Ha mégis erről győzködnek minket, akkor jobb, ha másik költöztető partnert keresünk.

3+1. Foglaljunk előre időpontot!

A legjobb költöztetők akár hetekkel előre be vannak foglalva, így érdemes időben lépnünk!

A fentieket betartva gördülékeny és gondtalan lesz a költöztetés.