Fiatalos, természetesen szép arcbőr 40 év felett is (X)

Sajnos már a kora negyvenes években megjelenhetnek a bőröregedés jelei, ugyanis a női nemi hormon folyamatos csökkenése együtt jár a bőrünkkel kapcsolatos változásokkal, mondhatni egyenes arányban áll e kettő.

Mi zajlik le a szerveztünkben?

Jól tudjuk, hogy a fiatalos, gyönyörű arcbőrért részben az ösztrogén felelős, a megfelelő mennyiségben történő termelődése által úgymond kompenzálódnak a férfi nemi hormonok hatásai is, hiszen mindkét nem esetében termelődnek, csupán eltérő mennyiségben. Ebből következik az is, hogy az ösztrogén lecsökkenésével pattanások jelenhetnek meg, de fokozottabbá válhat az arc szőrösödése is. Szerencsére van mód a megelőzésre, méghozzá a BIOLA Webshop arckrémeinek, ápoló kozmetikumainak használatával.

Mit vehetünk még észre a kor előrehaladtával? 

Kevesebb kollagén és elasztin termelődik, elkezd átépülni a kötőszövet, vagyis elasztikus rostok kerülnek a kollagén helyére. A bőrsejtek megújulási ciklusának idejében is változás tapasztalható, a korábbi 28 napos időtartam meghosszabbodik.

Elvékonyodik a felhám és a hidrolipid réteg, így a kültakarónk érzékenyebbé válik a külső környezeti hatásokkal szemben, a csökkenő víztartalom bőrszárazságot eredményez. Ezek mellett romlik a bőr vízmegkötő képessége, de nem kizárólag a felszíni, hanem a mélyebb rétegekben is. Itt jegyeznénk meg azt is, hogy minél idősebbek leszünk, annál inkább megváltozik a festékanyag-termelődés is, azaz megjelenhetnek a pigmentációs foltok. Ez annak is köszönhető, hogy kültakarónk rosszabbul viseli a környezeti hatásokat, beleértve a napsugárzást.

Aggodalomra viszont nincs okunk, ugyanis egy megfelelő arcápolási rutinnal hatékonyan felvértezhetjük bőrünket, így egy csapásra megoldhatjuk a környezeti hatásokkal szembeni védelmet, valamint elejét vehetjük a korai bőröregedésnek is.

Milyen arcápolókat érdemes választani?

Mindenképpen természetes összetevőket tartalmazó készítmények mellett érdemes dönteni, amelyek mentesek az irritációt, allergiás reakciót kiváltó komponensektől. Fontos tehát, hogy gyógynövény-kivonatokat, tápláló növényi olajokat, vitaminokat, antioxidáns hatóanyagokat tartalmazzanak a választott kozmetikumok. A klasszikus tömegtermékek helyett bio- és natúr arcápolókat használjunk.

Javasolt például a BIOLA Bio Gránátalma nappali hidratáló krém, amely pillanatok alatt beszívódik a bőrbe, értékes hatóanyagai által segít a feszesebb bőrállapot megteremtésében, nem mellesleg bársonyosabbá, élettel telibbé varázsolja arcbőrünket. Mindehhez persze rendszeres, hosszan tartó alkalmazás szükséges.

A szépségápolási rutinunk úgy lehet teljes, ha éjszakai arckrémet is választunk, ez esetben olyan hatóanyagok ajánlottak, amelyek támogatják a bőrstruktúrát felépítő folyamatokat, javasolt például a Baobab Ginseng Age Defence éjszakai arcápoló.

Ne feledjük, a természet jótékony hatásait kiaknázhatjuk a szépségünk megőrzése céljából, csupán élnünk kell a lehetőséggel!