Nincs is jobb időpont a lomtalanításra, mint a költözés! (X)

Az évek alatt az emberek számtalan felesleges holmit gyűjtenek össze. Ez abból is adódik, hogy bizonyos tárgyak elromlanak, eltörnek, már nem tetszenek nekünk, de nincs szívünk kidobni őket. Amikor azonban költözés következik, előkerülnek ezek a dolgok a szekrények mélyéről, a dobozokból, fiókokból és döntenünk kell.

A lomtalanítás tökéletes megoldás ilyenkor, nagy szerencse, hogy sok esetben már a költöztető cégtől is lehet kérni ilyen szolgáltatást.

A költözés sok mindenre alkalmas!

A költözés során számba lehet venni a dolgainkat, amelyeket a Promove szerint mindenképpen olyan vállalkozásra kell bízni, ami garantálja a megbízható költöztetés Budapest és az egész ország, sőt, külföld tekintetében is. A megbízhatóság ugyanis kulcsfontosságú, hiszen értékeinket bízzuk egy idegenre, és alapvető elvárás az, hogy ezek sértetlenül és hiánytalanul érkezzenek meg.

A válogatás elkezdése

Bármilyen fárasztónak is tűnik, előbb vagy utóbb el kell kezdeni a dolgok átválogatását, ugyanis nem érdemes minden holmit magunkkal vinni. Nem beszélve arról, ha esetleg külföldre történik a költözés, ilyenkor ugyanis teljesen felesleges költség olyan bútorokat magunkkal vinni, melyek a másik országban is könnyen és olcsón beszerezhetők.

Hogyan válogassuk át a tárgyakat?

Szisztematikusan kell elkezdeni a pakolást, érdemes az egyik szobával kezdeni. Mindent ki kell pakolni, be kell dobozolni és minden egyes tárgyról el kell dönteni, hogy szeretnénk-e továbbvinni az új lakhelyünkre. Amiről úgy gondoljuk, hogy már nem fogjuk többet használni, azt mindenképpen félre kell tenni és nem kell bedobozolni. Sokszor muszáj egy kicsit megkeményíteni a szívünket, hiszen rengeteg olyan dolgot tartunk meg, amikre semmi szükségünk. És ráadásul érzelmi kapcsolatot sem táplálunk az irányukba.

Kertes családi ház esetén még inkább fel van adva a lecke!

A családi házak igazi lomtárolók lehetnek, hiszen önkéntelenül rendelkeznek olyan terekkel, amik elnyelik ezeket a felesleges tárgyakat. Gondoljunk csak a padlásra, a pincére, a garázsra és a különböző tárolóhelyiségekre és máris láthatjuk, hogy évek alatt ezekbe mennyi mindent lehet bepakolni. Amikor ki kell üríteni a házat, sokszor csak ekkor szembesülünk azzal, hogy mennyi mindentől kell megszabadulnunk.

A profi költöztető cég a lomtalanításról is gondoskodik

Ha sikerült szétválogatni a megmaradó és a felesleges tárgyakat, akkor a dobozokba úgy kell bepakolni, hogy azok egyenletes terhelésnek legyenek kitéve. A felesleges tárgyakat lomtalanítás keretében tudjuk elszállíttatni, így megszabadulhatunk azoktól a bútoroktól, használati tárgyaktól, melyek már számunkra nem szükségesek. A megbeszélt időpontban az autó a helyszínre megy, felpakolják a lomokat és gondoskodnak azok szabályszerű elszállításáról.

A költözés egy igen összetett tevékenység, érdemes kihasználni és a szelektálásról is gondoskodni. Ezáltal az új helyre már nem kerülnek olyan dolgok, melyeket nem használunk, így több tér marad és megújulhat a környezetünk is.