Eredjünk a legismertebb magyar mesekarakterek nyomába! (X)

Egy mese világa a gyerek számára igazi csoda. Minden kis lurkó szinte teljesen át tud lépni a másik univerzumba, együtt élni a szereplőkkel és karakterekkel. A gyerekszoba hangulatát is teljes mértékben a gyerkőc kedvenc meséire szabhatjuk: például társasjátékok, könyvek és dekorációk formájában.

Kik a legnépszerűbb hazai mesebeli szereplők?

Valószínűleg nekünk is megvoltak a kedvenc mesebeli karaktereink gyerekkorunkban. Többek még ma is óriási népszerűségnek örvendenek, de persze születtek új hősök is. Nehéz lenne az összeset kiemelni, ám az szinte biztos, hogy érdemes a Meseweb oldaláról Kuflik könyveket beszerezni.

A gyerekek kedvencei között ugyanis ott vannak a Kuflikból Titusz és Pofánka, de más mesei karakterek is érdekesek – például Boribon és Annipanni vagy épp Zsolna az Eozinvilágból, valamint Bogyó és Babóca. Számos izgalmas és legendás történet fűződik hozzájuk, amelyeknek nem is kell véget érniük!

A kuflis készletekkel például több történetet is el lehet játszani, de ne feledjük, hogy a behavazott réten nem lesz könnyű hazatalálni, és mindenhol valami újat találhatunk! Zsolna és az Eozingyár világában pedig a kicsi most akár együtt is útra kelhet kedvenceivel a manók és a gyár megmentésére a kalapos alakkal, Palibuval szemben!

A Meseweb széles kínálatában megtalálhatóak a legkedveltebb és legismertebb magyar mesebeli karakterek és az ő történeteikhez tartozó játékok, könyvek egyaránt. Kérdés esetén bátran fordulhatunk az ügyfélszolgálathoz, de a hírlevélre való feliratkozással biztosan nem maradunk le a legjobb ajánlatokról!

Társasjátékok, könyvek és dekorációk a gyerek kedvenc karaktereivel

A mesék világában az a jó, hogy újra és újra átélhetjük, vagy akár tovább is gondolhatjuk őket. Így tesznek a társasjátékok, a könyvek is, amelyeknek ráadásul sok pozitív hozadéka is van a gyerekek fejlődésére nézve is.

A kooperatív játékok által fejlődik a személyiségük, a logikai készségek, megtanulnak nyerni és veszíteni egyaránt.

Az olvasás és a könyvek fontosságát pedig aligha kell bizonygatni. A szókincs bővülése mellett rengeteg további előnye van annak, ha a gyerekkel mesekönyveket olvasunk. Talán még számunkra is, hiszen sok újat tanulhatunk a történetekből, a levont következtetésekből!

Teremtsd meg a mesevilágot otthonotokban!

Ma már a gyerekszoba – vagy akár a teljes otthon – hangulatát a gyerek kedvenc meséjére és karaktereire szabhatjuk. Persze nem kell egyből megijedni, nem szükséges az egész házat vagy lakást újrafesteni és felújítani.

De megjelenhet Zsolna, Vilmos vagy Palibu is életnagyságban, dekoráció formájában. Így pedig belépve az adott térbe teljesen új világba csöppenhetünk. Tökéletesen mutatnak továbbá díszként is a karácsonyfán, ha a Jézuska hozza őket!

De beszerezhetjük a lehető legtöbb kuflis történetet is, Dániel András meséit, amiken biztosan jókat fogunk együtt mosolyogni!