A legjobb kapásjelzők pontyhorgászathoz (X)

Milyen kapásjelzők jelenthetik a leghatékonyabb megoldást pontyhorgászatokhoz manapság? Melyik lehet az a kategória és típus, amivel a legnagyobb esélye lehet annak, hogy nem maradunk le a halak érkezéséről és érdeklődéséről?

Kulcsfontosságú kérdések ezek, hogyha az ember semmilyen körülmények között nem szeretne veszíteni a peca hatásfokából és a kifogott halak számából. Ezért is ásunk mélyére a kérdéskörnek máris. 

Kapásjelzők keresésekor melyek a legfontosabb szempontok?

Ha kimondottan a pontyhorgászat sajátosságaiból szeretnénk kiindulni, akkor a legfőbb kritérium nem más, minthogy a várva várt kapás megérkezéséről semmiképp ne maradjunk le. Függetlenül attól, hogy mik a peca körülményei.

Többek között a Cheapfishing kapásjelzők kategóriájának opciói is azért előnyösek, mert nagymértékben segítenek alkalmazkodni a jellemzően kiülős peca sajátosságaihoz. Merthogy ez olyan horgászat, ahol a türelemnek komoly jelentősége van.

Pláne a nagytestű halakra történő bojlis vagy feeder módszernél. Nem ritka, hogy az ember fél vagy egész napokat kénytelen várni, amíg a hal fel nem veszi a csalit. Nagyon nem mindegy, hogy ilyenkor látjuk, halljuk, észrevesszük-e, hogy ideje akcióba lépni.

A modern kapásjelzők mellett szóló érvek

A korszerű elektromos jelzők nagy előnye, hogy egyszerre több érzékszervre is hatnak. Az ember nemcsak látni, hanem hallani is tudja, hogy itt most valami történni fog. Így akkor sem maradunk le a fejleményekről, ha épp pihenünk, teszünk-veszünk, vagy beszélgetünk.

Mindez úgy valósul meg, hogy maga a használat is borzasztó egyszerű. Bedobás után az eszköz rögzítése és beállítása másodperces művelet. Amikor pedig elérkezik az idő a bevágásra, a jelző semmiféle akadályt nem generál.

Külön hozzáadott érték bojlis és feeder pecánál, hogy a kapásjelzők modern változatait akár szettben is be lehet szerezni. Ennek köszönhetően nem muszáj külön-külön keresgélni, hanem minden szükséges elem meglehet egyetlen szettben.

A modern elektromos kapásjelzők néhány további előnye

Sok esetben csak akkor ébred rá az ember a hatótáv fontosságára, amikor a vízparton szembesül a dologgal. Kimondottan érvényes mindez a bojlis horgászatra, ahol reális forgatókönyvként napok kérdése is lehet a kapás megérkezése.

Ilyenkor muszáj néha lepihenni a sátorban, tenni egy sétát a szomszédos helyeken, táplálkozni és még sorolhatnánk. A modern szerkezetekben az a jó, hogy a botokra erősített jeladó mellett egy vevő is hozzájuk tartozik.

Amelyet mindig magunknál tudunk tartani, így abban az esetben sem maradunk le a fejleményekről, hogyha elhagyjuk a horgász helyet. Sőt, még alvás vagy hangos beszélgetés közben is instant megkapjuk a szükséges értesítést, hogy ideje cselekedni, mert van egy jelentkező a horgon!