A szárazsampon hatása a haj egészségére (X)

A hajmosási rutint mindenki túl jól ismeri. Van, aki szereti, van, aki megúszná, de mindenki alkalmazza, hol gyakrabban, hol ritkábban. A szerencsés hajtípusúaknak elegendő hetente egyszer véghezvinni a rutint, ám akiknek a haja száraz, esetleg zsíros, az akár hetente kétszer, háromszor is ismételheti a menetrendet. Igen ám, de előfordulhat olyan élethelyzet, hogy nincs idő, kedv, lehetőség, tér a komplex folyamathoz. Ez természetes, de mi szolgálhat megoldásként? Mutatjuk!

Félre a vízzel, jöjjön a szárazon ragyogtatás művészete!

A szárazsampon az a hajápolási termék, ami abban a kutyaszorítóban igazán jól jöhet, amikor történetesen nincs lehetőség a hagyományos hajmosás minden egyes szakaszát bejárni. Számtalan szituáció alakulhat így. Nincs idő, mert esetleg sietni, rohanni kell, vagy túlságosan zsúfolt a napi menetrend. Nincsen tér, mert mondjuk a fürdőszoba foglalt, vagy nem adott az otthoni nyugalom vendégségben például. Még sokáig folytathatnánk a felsorolást, de egy valami biztos. Bármikor adódhatnak olyan helyzetek, amikor nincsen kibúvó, nincsen látszólag megoldás, de mégsem kerülhető el a sürgető kiútkeresés, mert nem maradhat úgy a haj, ahogyan van: kicsit zsírosan, kicsit korpásan, kicsit koszos hatásúan. Ezek nem azok a jelzők, amik a jól ápoltságról tanúskodnak.

Nem húzzuk tovább az idegeket! A szárazsampon tökéletes arra, hogy a komplett hajmosások között tisztító, élénkítő, frissítő, nyugtató hatású élményként szolgáljon. Hathatós közbenjárásával visszaadható a hajkorona szépsége, ragyogása, fénye, csillogása, mégpedig elképesztő gyorsasággal és eredményességgel. Az alkalmazása pofonegyszerű. A sampont csak rá kell fújni a hajra, ott eloszlatni, és már formázható is a frizura.

De hol van itt az árnyékos oldal?

Mindennek megvannak a maga előnyei és hátrányai, tehát jogos felvetés, hogy hol van itt a kisbetűs rész? Alapvetően ilyen nincsen, de az abszolút hangsúlyozásra méltó tény, hogy a szárazsamponos ápolás soha, semmilyen esetben sem helyettesítő a komplex hajmosást.

Egyáltalán nem egészségkárosító a hatása, nem árt a hajszálaknak, sem a fejbőrnek, viszont az tény, hogy a használata kizárólag kiegészítő jellegű, és pusztán hajmosások között vethető be. Semmilyen körülmények között sem helyettesíti a teljes rutint, még ideiglenesen sem. Tartósan, kihagyva a hajmosást, csak a száraz sampont alkalmazni téves lépés, felelőtlen döntés, mert ez így, ebben a formában már valóban nem támogatja a hajkorona, valamint a hajas fejbőr egészségét, épségét, és egyensúlyi állapotát. Ha a fejbőr pH értéke felborul, az konkrétan zsírosodáshoz, korpásodáshoz, vagy egyéb egyensúlytalansághoz vezethet, magyarul a folyamat pontosan oda lyukadhat ki, aminek eredendően éppen az elkerülése, a kivédése a cél.

Viszont, ha a száraz alternatíva csak olykor kerül a hajszálakra, vagy ha előtte-utána hajmosás keretezi, akkor nincs mitől tartani, akkor az egyensúly megőrizhető, valamint a hajkorona szépsége hosszú távon fenntartható kockázatok és mellékhatások, kellemetlenségek nélkül.