Taurin – a sportolók és a nehéz fizikai munkát végzők “csodamolekulája” (X)

Sok éven át a taurint csak az anyagcsere melléktermékének tekintették. A tudomány fejlődése azonban feltárta előnyeit, és gyorsan az étrend-kiegészítők élére emelte. Mutatjuk, hogy miért ne habozz javítani a fizikai és mentális állapotodon ennek a természetes összetevőnek a segítségével.

Amit a taurin kapcsán tudni érdemes

Sokan táplálékkiegészítőként szedik a taurint, egyes kutatók pedig „csodamolekulának” is tartják. A taurin az emberi szervezetben is megtalálható aminoszulfonsav, amely számos élelmiszerben megtalálható.

Felszívódhat húsból, tejtermékekből és halból, de a legtöbb ember nem fogyaszt eleget ahhoz, hogy be tudja tartani a napi bevitelt. A HerbaStar terméke gondoskodik a külső forrásból történő pótlásról, amely rendkívül fontos azok számára, akik:

 • rendszeres sporttevékenységet folytatnak
 • magas vérnyomással küzdenek
 • húsmentes étrendet követnek
 • nehéz fizikai munkát végeznek

De mi is az a taurin?

A taurin fontos aminosav, amely az emberi test 0,1%-át teszi ki. Az esszenciális aminosavakkal ellentétben a szervezet képes előállítani, de bizonyos esetekben nagyon lecsökken a szintje. Ilyen lehet egy stresszesebb időszak, egy intenzív edzés, de akár szív- és vesebetegség következtében is bekövetkezhet. Bár azon kevés aminosavak egyike, amelyek nem épülnek be a fehérjékbe, nagy mennyiségben megtalálható az agyban és az idegrendszerben.

Egy 70 kg-os emberben természetes módon körülbelül 70 gramm taurin van eloszlatva az egész testben. Azok, akik nem tudják előállítani ezt az anyagot, élelmiszerből vagy étrend-kiegészítők segítségével juthatnak hozzá.

Ismerd meg a taurin 8 legfontosabb előnyét!

 1. Fenntartja a megfelelő hidratáltságot és elektrolit-egyensúlyt a test sejtjeiben.
 2. Segíti az epesók képződését, amelyek fontos szerepet játszanak az emésztésben.
 3. Támogatja az ásványi anyagok, például a kalcium szabályozását a szervezet sejtjeiben.
 4. Csökkenti a koleszterinszintet, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
 5. Hozzájárul a 2-es típusú cukorbetegség elleni küzdelemhez.
 6. Védi a májsejteket a szabadgyökök ellen.
 7. Javítja az atlétikai teljesítményt a fáradtság csökkentésével.
 8. Fokozza a zsírégetést és csökkenti az izomkárosodást.

Alapvető tippek a taurin használatához

Az átlagos napi taurinadag 2500 mg/nap. Ennek legegyszerűbb módja a kiegészítők por vagy tabletta formájában történő bevétele. Bár mindkét formának megvan az előnye, de a por sokkal könnyebben lenyelhető és gyorsabban felszívódik. Szinte azonnal és egyszerre szívja fel a szervezet, míg a tablettákból csak fokozatosan szabadul fel a tartalom.

A taurin szükséges az emberi szervezet megfelelő működéséhez, amit kiegészítőként a napi javasolt adagban a szervezet jól tolerál. Akár egészségi állapotodat szeretnéd javítani, akár sportteljesítményedet optimalizálni, a HerbaStar taurinporja költséghatékony és biztonságos megoldást jelent!