Miért előnyös Önnek a könnyűbeton falpanel technológia? (X)

Az építőiparban a kivitelezés során tapasztalható minőségromlás, illetve a határidők csúszása érzékenyen érintheti az építtetőket, hiszen jelentős többletköltséget, kényelmetlenséget okoz, mind a lakossági, mind a B2B szektorban.

A korszerű panel technológia nemcsak ezekre a problémákra jelenthet megoldást, hanem az építőanyagokkal szemben támasztott szigorú elvárásoknak is megfelel, energiahatékony és egészséges lakóépületek építését teszi lehetővé. Gyors és pontos kivitelezést ígér, így nagy jövő előtt áll. Milyen előnyöket kínál a könnyűbeton panel technológia?

A keramzit könnyűbeton előnyös tulajdonságai

A beton évezredek óta az egyik legtartósabb és legkönnyebben előállítható mesterséges építőanyag, amelyet világszerte változatos szerkezetek építésére használnak. A keramzit beton fal más könnyűbeton megoldásokhoz hasonlóan kisebb súlyú szerkezetet jelent, ezáltal 15 cm teherhordó falazattal akár 4 szintes épületek is kialakíthatók, ami jelentős költségmegtakarítást jelent.

A könnyűbeton panelek adalékanyaga a magas hőfokon kiégetett agyaggyöngy, a keramzit, amely nagyszilárdságú, tömör és nagy teherbírású, kedvező tulajdonságokkal rendelkező falazat kialakítását teszi lehetővé.

A keramzit beton ellenálló a nedvességgel, savakkal, korrózióval, faggyal szemben, nem penészedik, éghetetlen, kiváló páraáteresztő képességgel bír, továbbá nagyszerűen ellenáll a hőhatásoknak, és mivel természetes anyagokból áll, egészséges életteret biztosít.

Milyen előnyöket kínál a panel technológia?

A modern paneles technológia a klasszikus kiselemes falazatok és az ipari panel technológia előnyeit egyesíti, így gyors és pontos kivitelezést tesz lehetővé.

Az elemek egyedi és akár bonyolult építészeti megoldások kialakítására is alkalmasak, változatos formákban készülhetnek, ívekkel, ferdülésekkel, domború és lekerekített idomokkal, nem tipikus formájú nyílásokkal. A típus- és egyedi tervek megvalósítását is lehetővé teszi, így az elképzeléseinek maximálisan megfelelő családi ház építésére alkalmas, nagyfokú tervezői szabadságot nyújt.

A panel technológia kivitelezésének menete

A nagyelemes építési mód egyik legnagyobb előnye a gyors kivitelezés, hiszen itt, szemben egy hagyományos falazóelemekből épülő családi ház 4–8000 tégla egymáshoz illesztése helyett mindössze 15–35 elem megfelelő pozícióba emelését jelenti az építés helyszínén.

A forgalmazó szavatolja mind a gyártmánytervezés, mind a gyártás, illetve a helyszíni szerelési munkák magas minőségét, ugyanis egy kézben tart valamennyi tevékenységet, illetve a kivitelezést csak abban az esetben vállalja, ha meggyőződött a terület megfelelőségéről. A kész falpanelek beemelése az előzetesen kitűzött, kitüskézett helyekre történik, majd ezt követően, az előre megadott időpontra készülnek el a falcsatlakozások és a hegesztett kapcsolatok. A két oldalon sík falak és az előre elkészített faláttörések, hornyolások jóvoltából az utómunkálatok is gyorsan végezhetők.