Életmódváltással ráncosodó bőröd állapotán is javíthatsz (X)

Az idő gyors múlása nyomot hagy bőrünkön és sajnos megállíthatatlan ez a folyamat. A ráncosodás és a petyhüdt bőr egy idő után mindenkin megjelenik, azonban arra talán van némi esélyünk, hogy késleltessük ezt a pillanatot.

A legtöbben megijednek, amikor az első szarkalábak megjelennek az arcbőrön, pedig ekkor még van esély a változtatásra, sőt akár már 25 éves kortól érdemes prevenciós célzattal gondoskodni bőrünk állapotáról. Életmódváltással például későbbi időpontra helyeződhet át a bőr öregedésének kezdete.

Arcfiatalítás és bőrmegújítás

Megelőzésként vagy a meglévő ráncok eltüntetése érdekében az Aesthetica Orvosi Központban számtalan arcfiatalító kezelést végeznek. A gyors és látványos eredmények eléréséhez az ablatív és non-ablatív beavatkozások kiválóan alkalmasak. Sőt, a megelőzést is szolgálják, hiszen egyes kezelések pótolják a szervezetből kiürülő fehérjéket, ezzel rugalmassá és feszessé tehető a bőr. De vajon milyen életmódbeli változásokkal tudjuk az öregedés látványos jeleinek megjelenését kitolni?

Egészséges életmód

Már ezerszer hallhattuk, hogy testünk több mint 50%-a víz, mely létezésünk alapja. A kevés folyadék fogyasztásával gátoljuk szervezetünk megfelelő működését, valamint a vízhiány kihat bőrünk állapotára is. Ezért mindenképpen szükséges, hogy naponta legalább 2-3 liter folyadékot fogyasszunk.

Mindemellett a tápanyagokban és vitaminokban gazdag étkezésről sem szabad megfeledkeznünk ugyanúgy, ahogyan a mozgás fontosságáról sem! A rendszeres testmozgás lehet akár séta vagy tánc is, a lényeg, hogy a napi rutinunk részévé váljon.

Mit kerülj elsősorban?

Nemcsak a bőrünknek, hanem a teljes szervezet számára okozhat károkat néhány rossz szokás. A dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás rettenetes módon pusztítja az egészséges szervezetet, az ital mértéktelen fogyasztása dehidratáltsághoz vezethet, ami a bőr ráncosodását, öregedését gyorsítja, míg a dohányzás alapja lehet a különböző komolyabb betegségek kialakulásának.

A napsugárzás és az UV-sugárzás, mely képes áthatolni a felhős, borús égbolton, nagyban károsíthatja a bőrt. A bőrrák kialakulásának 90%-áért és a bőröregedés 80%-ért felelős a káros napsugárzás. Sokan választják a napozás helyett a szoláriumot, azonban hasonló hatással van bőrünk állapotára, mint a napfény, így inkább kerüljük.

Bőrminőség-javító kezelések

Az egészségesebb életmód mellett lehetőségünk van bőrünk ápolására, karbantartására, illetve bizonyos orvos-kozmetikai és bőrminőség-javító kezelésekkel szinten tartani az állapotát. Az innovatív technológiával végzett beavatkozások előnye, hogy a bőr egészséges funkcióit támogatják, erősítik.

Az orvos-esztétikai kezelések szintén javítják megjelenésünket, hiszen a ráncok eltüntetésében nagy szerepet játszhatnak. A hialuronsavas feltöltések például pótolják a szervezet által termelt fehérjét, így kisimítható és feszesíthető a petyhüdt bőr.