Így gondoskodhatsz a kiságy matracának tisztaságáról (X)

Akinek kisbabája van, már biztosan megtapasztalta, hogy milyen, amikor az éjszaka közepén kell felkelni lepedő cserélni, mert kifolyt a pelus tartalma. Ez bizony előfordulhat a legszuperebb pelenka esetében is. De van megoldás a váratlan helyzetekre! Nem kell aggódnod a matrac tisztasága miatt, ha vízhatlan matracvédőt használsz.

Gondoskodik a matrac védelméről és nem engedi, hogy elázzon. A puha anyaga miatt kényelmes rajta aludni. A kialakításának köszönhetően gyűrődésmentesen lehet kifeszíteni az ágyra.

Az első pillanattól ajánlott a vízhatlan matracvédő lepedő használata

A gyermek születésétől ajánlott használni a kiságyban, ha szeretnénk megóvni a matrac tisztaságát. Nemcsak a pelenkából kiszivárgó pisi szennyezheti be, hanem a nyál vagy a visszacsorgó tej is. A Peekabooshop.hu matracvédője védelmet nyújt a szennyeződések ellen. A praktikus kialakítása miatt a sarokgumikkal egyszerűen a matracra rögzíthetjük. Magas hőmérsékleten, 60 fokon mosható mosógépben, így higiénikusan tisztán tartható.

A matracvédő lepedő használatának köszönhetően a kiságy matraca makulátlan marad, ha később esetleg szeretnéd eladni vagy elajándékozni, miután kinőtte a gyermek, tökéletesen tiszta matraccal teheted.

A szobatisztaság kialakulásakor az ágy kötelező kiegészítője

Amint elhagyja a pelenkát a gyermek, óhatatlan, hogy nedves lesz a lepedő néha. De ez nem meglepő, hanem teljesen természetes, hiszen nem egyik napról a másikra alakul ki a szobatisztaság, ez egy érési folyamat eredménye. 

De ezzel nincs is semmi gond. A probléma akkor kezdődik, ha a matrac rendszeresen átázik a pisitől. Az ágy matracának nem tesz jót, ha nedvesség éri, függetlenül attól, hogy kókuszból vagy szivacsból készült. A foltokat, szagokat pedig nem lehet tökéletesen eltávolítani, bármennyire is igyekszünk. Erre a problémára az egyedüli megoldás a vízhatlan matracvédő lepedő használata. Érdemes többet is vásárolni belőle arra az esetre, ha mosásban van, ne legyen kitéve a matrac az elázás veszélyének.

Kényelmes, jól szellőző és diszkrét

A matracvédő teljesen észrevétlen, hiszen a matracon és a lepedő alatt helyezkedik el, így nem látszik, hogy védelemmel van ellátva az ágy. 

Talán eddig azért nem vettél vízhatlan matracvédőt, mert féltél, hogy zizegni fog és megizzad a baba alvás közben.

A félelmeid viszont teljesen alaptalanok, mert a kialakításának köszönhetően komfortos alvást biztosít és nem izzad meg a gyermek, mivel a felső rétege puha pamutból, a középső nedvszívó, a külső pedig vízlepergető poliuretánból készült.

A legérzékenyebb babák is használhatják, mert antiallergén anyagból készült.

60x120 cm-es és 70x140 cm-es méretű kiságyra egyaránt kapható.

A matracvédő használatával egyszerre gondoskodhatsz kisbabád kényelméről és a matrac tisztaságáról.