Fogápolási termék választási kisokos (X)

Emlékszel még arra az időre, amikor a drogériában a szájápolási termékek között keresgélve az volt az egyik legnagyobb döntés, amit meg kellett hoznod, hogy milyen színű fogkefét szeretnél?

Nos, ez már a múlté. A modern technológia ugyanis a szájápolás piacán is fellendülést hozott. Jóllehet ez nagyszerű dolog arra, hogy az embereket izgalomba hozza a szájhigiéniával kapcsolatban, de ez a hatalmas választék a legtöbb esetben inkább zavart okoz.

Ezért is döntöttünk úgy, hogy a mai cikkünkben megpróbáljuk összefoglalni, mire is kell figyelni a fogápolási termékek kiválasztásakor.

Fogkefe

A legfontosabb dolog a fogkefe vásárlása során, hogy mindig a célnak megfelelően válassz. Ha például ínybetegségtől szenvedsz, akkor egy kemény sörtéjű fogkefe kifejezetten rossz ötlet. Ennek a használata ugyanis árthat a fogínyednek, ami egy idő után visszahúzódik a fogakról.

Válaszd ehelyett inkább a DOUGLAS fogápolási termékei között is megtalálható Biomed Silver fogkefét, amelynek a különleges formája elősegíti a hátsó fogak könnyű és gyors elérését, és a gyengéd ezüst-ionnal bevont sörtéi biztosítják a lepedék hatékony eltávolítását!

Abban az esetben viszont, ha fogszabályzód van, akkor már egy különlegesebb sörteprofillal rendelkező fogkefére lesz szükséged, hogy eltávolíthasd a fogszabályzó területén felhalmozódott baktériumokat. Amennyiben pedig hajlamos vagy a fogkövesedésre, akkor érdemes egy közepes keménységű sörtével ellátott fogkefe mellett letenned a voksodat, amely hatékonyabban képes eltávolítani a makacs lepedéket.

Fogkrém

A fogkrém választása esetében szintén az a legfontosabb, hogy tisztázd le magadban, mit is szeretnél elérni a termékkel. Amennyiben hajlamos vagy a fogszuvasodásra, akkor számodra a legideálisabbak a fluoridos fogkrémek lesznek, mivel sokkal ellenállóbbá teszik a fogzománcot, amelynek köszönhetően a fogaid védve maradnak a baktériumoktól és a savaktól.

De ugyanolyan hatásos lehet például a DOUGLAS kínálatában megtalálható Biomed Calcimax fogkrém is, amely kalcium-hidroxiapatit és l-arginin tartalmával erősíti és újjáépíti a fogzománcot.

Amikor viszont már azt tapasztalod, hogy az ínyed visszahúzodott, és a fogaid is érzékenyek, akkor érdemes egy nagyon gyengéd fogkrémet választanod, mint amilyen például a Biomed Sensitive fogkrém is, amely az útifű-, a nyírfalevél és a tölgyfakéreg kivonatoknak köszönhetően nyugtatja a fogínyt.

Ha pedig a fogsorod kifehérítése a cél, akkor számodra egy fehérítő fogkrém jelenti a tökéletes választást, amely dörzshatású összetevőinek köszönhetően segít eltávolítani a fog legkülső rétegéről a lerakódásokat. Az eredménye ugyan nem lesz olyan hatásos, mint az orvosi fogfehérítő módszerek esetében, de arra tökéletesen megfelelő, hogy egy kis “finomhangolást” végezz.

Igazodj el a hatalmas kínálatban!

Biztosak vagyunk, hogy a fentiek figyelembevételével a legközelebb már könnyedén ki tudod majd választani a számodra legideálisabb fogápolási termékeket.