Éppen most újítod fel a mellékhelyiségedet? (X)

Ha igen, akkor ez a cikk biztosan neked szól, ám ha még csak távlati tervek között szerepel a felújítás, akkor is nyugodtan elkezdhetsz tájékozódni, mert egészen biztosan rengeteg kérdésed merül fel majd a tervezés közben. Az egyik sarkalatos pont egészen biztosan a WC-csésze lesz, hiszen annyiféle változat kapható, hogy mindenképpen érdemes képbe kerülni ahhoz, hogy a legideálisabb darabot tudd kiválasztani a fürdőszobádba!

Perem vagy perem nélküli?

Ez talán az egyik legnagyobb kérdés, ami persze korábban nem okozott gondot, hiszen csak peremes WC-csészéket lehetett kapni. Ma már azonban a SaniterLine WC-csészéinek a kínálatában számtalan perem nélküli változat kapható, amelyek ráadásul egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Hogy miért is van ez így, azt járjuk körbe a mai írásunkban!

Fő a higiénia!

A régi, peremes WC-csészék egyik legnagyobb hátránya az, hogy egy egész hosszú olyan részt rejt a perem, ahova nem tudsz benyúlni, nem tudod megfelelően takarítani, így a perem alatti részeknél gyakran előfordul, hogy lerakódik a vízkő, megtelepednek a baktériumok, és csupán speciális adagolófejjel, erős vegyszerekkel tudsz odaférkőzni. Vagy sok esetben még azokkal sem.

Ezzel szemben a perem nélküli változatokban ez a teher lehullik a válladról, hiszen egy mozdulattal tudod letakarítani a WC-csészét, nincsenek rejtett részek sem.

Spórolj a vízzel!

Ugyanez a párhuzam fellelhető a vízhasználat kapcsán, természetesen ismét a perem nélküli változat javára.

A peremes WC-csészék esetében a víz a perem alól zúdul alá, és nem elég, hogy vannak olyan részek, amelyek kimaradnak a szórásból, de több vizet is használnak, ugyanis az öblítésre szánt víz fentről lefelé zúdul alá.

Ezzel szemben a perem nélküli daraboknál a víz egy helyről indul, körbemossa a WC-csészét, és ezáltal jóval kevesebb vizet használ el, valamint nem marad ki egyetlen rész sem a vizes öblítésből.

Sokan el sem tudják képzelni, mennyi vizet elpazarolunk a WC-n lehúzva, de ha átváltasz perem nélküli darabra, te magad is látni fogod a vízszámlád mértékén, hogy jóval gazdaságosabb megoldás mellett döntöttél!

További környezetbarát jellemzője ezeknek az új típusú WC-csészéknek, hogy a megfelelő vizes öblítés és a rejtett részek hiánya miatt nem lesz szükséged brutális vegyszerekre sem, ezért még a környezetet is jobban tudod óvni a felesleges szennyeződésektől!

Válaszd a könnyebbik utat!

Az élet sok más területén igaz, hogy nem érdemes a könnyebbik utat választani, de ez az örök igazság nem terjed ki a WC-csészékre, hiszen itt akkor jársz jobban, ha olyat választasz, amely könnyebben tisztítható, kevesebb vizet használ, ezáltal még környezetbarátabb és olcsóbb megoldást is kínál.

Amint láthatod, minden érv amellett szól, hogy a perem nélküli változatok között keresgélj a SaniterLine termékei között ahhoz, hogy valóban a legjobb és legideálisabb darabot tudd megvásárolni, ami aztán nap mint nap könnyebbséget jelent majd az életedben!