Érdekességek a szegedi labdarúgócsapatról (X)

A jelenleg az NB 2-ben szereplő szegedi labdarúgóklubról gyűjtöttünk össze különböző érdekességeket.

A szegedi csapat története során jelenleg a Szolnok gárdájával mérkőzött meg a legtöbbször, akik ellen elég jól is megy nekik, a Bet365 mobil sportfogadás oldal adatai alapján eddig 63,2 százalékos győzelmi rátát produkálnak 19 mérkőzés alatt a szolnokiak ellen. Az eddig legtöbb győzelmüket is ellenük szerezték 12-vel, második legtöbbször a Budaörs ellen sikerült nyerniük, őket 8-szor verték meg.

A csapat történetének a legidősebb gólszerzője a jelenleg a szintén NB 2-ben szereplő Szentlőrinc játékosa Miroslav Grumic, aki több csapatnál is megfordult korábban az NB 1-ben. A 38 éves játékos 2021 márciusában szerezte meg a lista első helyét, akkor 36 évesen és 8 hónaposan talált be a DEAC ellen. Nem kisebb nevet előzött meg ezzel mint Lisztes Krisztiánt, aki Szegeden zárta le a nagyon komoly pályafutását és a Unibet bónusz oldal statisztikái alapján 2012 márciusában 36 évesen és 4 hónaposan vette be az Újpest második csapatának a kapuját.

Az olyan csapatok ellen, akikkel legalább 10-szer játszottak a Gyirmót ellen megy a legrosszabbul nekik, 11 meccs alatt mindössze 1-szer tudtak nyerni az is éppen pár hónapja jött össze, amikor is novemberben Szakály Dénes góljával nyerni tudtak Gyirmóton. Ezen kívül 5 döntetlen mellett 5-ször vereséget szenvedtek.

A keret legértékesebb játékosa jelenleg Prosser Dániel és Temesvári Attila, mindkét játékos 250 ezer eurót ér a piacon. Prosser már egy rutinosabb játékos, aki nemrég került Szegedre, miután befejezte a légióskodást Dániában. Temesvári viszont még csak 22 éves és Prosserhez hasonlóan szintén a Honvéd akadémiáján nevelkedett, Szegedre pedig 2021-ben került kölcsönbe tehetséges védő.

A jelenleg is aktív labdarúgók közül eddig Urbin Péter talált be legtöbsször a Szeged-Csanád kapujába, a több éven keresztül a Békéscsabát erősítő játékos a 9 Szeged ellen lejátszott meccsén 8-szor is gólt szerzett. Érdekesség, hogy mindössze 1 góllal marad el tőle Vári Barnabás, aki egy belső védő és jelenleg pont a Szeged csapatában futballozik.