6 edzőtermi gép, amelyet érdemes rendszeresen használni (X)

Ezek semmiképp sem hiányozhatnak az eszköztáradból. Az edzőgépek különösen hasznosak lehetnek a kezdők számára. A kettlebell és a saját testsúlyos edzések ugyan nagyobb népszerűségnek örvendenek, de a futó- vagy evezpőadra is érdemes lehet felpattanni a látványos eredmények érdekében.

Ha szabad súlyokat használsz, akkor több stabilizáló izmot kell egyszerre mozgósítanod, ám kezdetben biztonságosabbak lehetnek a fix pályán mozgatható edzőtermi gépek. Ha épp egy sérülés után próbálsz visszatérni az edzőterembe, a súlyzógépek használata megkönnyítheti, hogy újra formába lendülj - ráadásul azt sem kockáztatod, hogy egy nehéz tárgy a lábadra essen. Íme, a legjobb gépek, amelyek segítenek erőt építeni!

1. Húzódzkodó keret

Amin dolgozol: latissimus dorsi (a hát legszélesebb izma), vállöv

Ez a gép nagyszerű a hátizom építéséhez, mivel aktiválja a teljes hátsó láncot. A kezdők indíthatnak úgy, hogy a rudat a tenyerükkel maguk felé fordítják, így jobban megmozgatják a bicepszüket és kicsit könnyítik a gyakorlatot. Közelíthetik egymáshoz a karjaikat, vagy V-alakban távolabb tárhatják őket egymástól, hogy a mozgás nagyobb kihívást jelentsen.

2. Evezőpad

Amit dolgozol: teljes test, különösen a hátsó lánc, és a kardio állóképesség fejlesztése

Az evezőpad nagyszerű ahhoz, hogy egyszerre mozgasd meg a felső- és alsótestet, ráadásul a hátadnak is segít ellensúlyozni a terhelést, amit a számítógép előtti görnyedés jelent.

3. Bicepsz rúd

Amin dolgozol: bicepsz

Ez a gép nagyszerű a súlyzók használata mellett előforduló kilengések elkerüléséhez. A listán szereplő többi géphez hasonlóan ebből is akkor hozhatod ki a legtöbbet, ha fokozatosan növeled és csökkented a súlyt.

4. Tricepsz rúd

Amin dolgozol: tricepsz

Ahogy a lehúzásánál vagy a bicepszrúdnál, itt is variálhatod a mozgást és váltogathatod a markolatot - foghatod egyenesen vagy V-alakban is. Az erős tricepsz kialakítása rendkívül fontos a fekvőtámaszokhoz és felhúzásokhoz, valamint a karok erejének megőrzésében.

5. Mellkasprés

Amin dolgozol: mellkas, bicepsz, tricepsz

A mellkasprés használata soránv a fekvőtámaszhoz hasonló mozgást végzel. Ha még nem edzel, a mellkasod, a bicepszed és még a tricepszed erősítése is hasznos lesz a későbbi összetett mozgások kivitelezésében.

6. Lábemelés

Amin dolgozol: törzs, csípőhajlítók

Az egyik legkönnyebb gyakorlat, ráadásul nagyszerű mód arra, hogy az alkarodra támaszkodva megdolgoztasd a hasizmodat. Az elvégzéséhez elég, ha egyszerűen, lendítés nélkül felemeled a lábad.