Miért fontos a sportmelltartó viselése? (X)

Sokszor emlegetjük, hogy a sportoláshoz speciális felszerelésre van szükség, és ez a nők számára egy kicsit még inkább igaz. Az sem mindegy ugyanis, hogy milyen melltartót viselnek, hiszen sportolás közben, ha nem megfelelő melltartó van a hölgyeken, az nagyon kényelmetlen lehet, és hosszabb távon káros hatásai is vannak. Ennek elkerülése végett sportmelltartót célszerű viselni.

Mi is az a sportmelltartó?

A sportmelltartó speciális fehérnemű, amit kifejezetten ahhoz fejlesztettek ki, hogy a nők számára kényelmessé tegye a sportolást. Erősebb, mint egy átlagos melltartó, jobb alátámasztást biztosít, és megszünteti azt a kellemetlen érzetet, amit a mellek külön mozgása okoz intenzívebb mozgásformák során. Nincs benne merevítés, hogy a lehető legkényelmesebb viseletet biztosítsa mozgás közben.

Miért is van erre szükség?

Aktív testmozgás során a mell önálló életet él, ugyanis leginkább lágy szövetek alkotják, azaz nem tudjuk izommunkával akaratlagosan mozgatni. Ez hosszabb távon nem igazán tesz jót esztétikai értelemben melleknek, ugyanis megnyúlnak a szalagok, a mell pedig megereszkedik, ami, valljuk be, minden nő rémálma.

Szerencsére van eszközünk arra, hogy ezt elkerüljük, egy jó melltartó ugyanis a helyén tartja a melleket sportolás közben. Az Under Armour kínálatában minőségi sportmelltartók közül válogathatsz!

Milyen egy jó sportmelltartó?

A sportmelltartók anyagukat tekintve olyan szövetből készülnek, ami hatékonyan tudja elvezeti az izzadtságot, kellőképpen rugalmas. A legkényelmesebb darabok varrás nélküliek, merevítőt nem tartalmaznak, ennek ellenére nagyon stabil alátámasztást nyújtanak.

Nem árt tudni, hogy a sportmelltartó nem éppen a szép dekoltázs megteremtője, inkább leszorítja a mellet, pontosan azért, hogy sport közben ne mozogjon minden irányba. Ezzel együtt elkerülhető a fent vázolt probléma a szalagok megnyúlásával kapcsolatban, másrészt azt a kellemetlen, kissé fájdalmas érzést is megszünteti, amit nagyobb aktivitás mellett a mell külön mozgása jelent.

A puha sportmelltartó vonzónak tűnik ugyan, a mindennapokban azonban nem igazán kényelmes és praktikus. Ahogy említettük, gyakorlatilag leszorítja a melleket, ami egész nap nem éppen komfortos viselet, és esztétikai értelemben sem valószínű, hogy eléri a kívánt hatást. Sportoláshoz találták ki, ahhoz tökéletes, éppen ezért, minden sportos nőnek kötelező kellék, de azt tanácsoljuk, csak mozgáshoz viseld!