Ipari parkot szeretne Vásárhely, erről döntöttek ma a városházán

A kormányhoz fordul Hódmezővásárhely a Modern Városok Programban leállított iskolafelújítások és ipari park fejlesztés ügyében, erről döntött csütörtökön a városi közgyűlés. A HódPress azt írja, a kormány tavaly állította le a programhoz kötődő fejlesztéseket országszerte, így Vásárhelyen is.

A mai közgyűlésen Barák Anita, a Városfejlesztési és Építéshatósági Iroda irodavezetője mondta el, hogy a kormány 2023-ban vizsgálta felül a Modern Városok Program projektjeit. Később kormányhatározatban osztályozták ezeket és meghatározták, mely projektelemeket vonják vissza, illetve a szakminisztériumokat bízták meg az egyes projektek átvizsgálásával.

Hódmezővásárhelyen az ipari park fejlesztésénél, illetve a Bethlen Gábor Református Gimnázium és a Németh László Gimnázium és Általános Iskola felújítására vonatkozó projekteknél is a szakminisztériumot bízták meg a felülvizsgálattal. A város élve a törvény adta lehetőséggel 2023 decemberében levelet írt az Építési és Közlekedési Minisztériumnak, amelyben kérték, hogy ezeket a programokat hajtsák végre Vásárhelyen.

Az önkormányzati hírportál szerint az ipari parkról nem kaptak választ, az iskolákról pedig azt írták nekik, hogy takarékossági intézkedések” miatt ezek megvalósulására nincs lehetőség. Márki-Zay Péter az ülésen úgy fogalmazott, a törölt projektek közül a már említettek a legfontosabbak, ezért mindenképpen szeretnék kérni, hogy az állam támogassa azokat.

A közgyűlési döntéssel most arra hatalmazták fel a polgármestert, hogy ismét vegye fel a kapcsolatot az Építési és Közlekedési Minisztériummal és folytasson tárgyalásokat az ügyben. A lap szerint a fideszes képviselők tartózkodtak az erről szóló szavazás során.