Grezsa István orvost indítja Vásárhelyen a Fidesz, Lázár a város szemétdombjára küldené Márki-Zayt

Grezsa István orvost jelöli polgármesternek a Fidesz-KDNP Hódmezővásárhelyen. Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, építési és közlekedési miniszter a polgármesterjelöltet és a képviselőjelölteket bemutató csütörtöki rendezvényen úgy fogalmazott, a Fidesz-KDNP június 9-én is nyerni fog Hódmezővásárhelyen. Mint mondta, mi, fideszesek az ütésre keményedünk.

Lázár szava szerint 2022-ben Magyarország polgárai szemétdombra küldték a mostani polgármestert, nekünk, vásárhelyieknek 2024-ben az lesz a dolgunk, hogy Magyarország szemétdombja után Hódmezővásárhely szemétdombjára űzzük Márki-Zay Pétert a hódmezővásárhelyi városházáról. Az idei választások tétje a háború vagy béke, marakodás vagy gyarapodás. A miniszter szerint az ajánlat teljesen világos: ha a Fidesz nyer, béke lesz a városban és az országban, pénz lesz a városban és az országban.

Lázár úgy véli, a Fidesz jó polgármesterjelöltet ajánl a hódmezővásárhelyiek figyelmébe. Olyat, aki építeni akar, nem rombolni, aki mindenkivel szót tud érteni, és nem olyat, aki mindenkivel hadakozik; olyan embert, aki békét és pénzt tud hozni a városba. Szavai szerint a Fidesz igaz magyar hazafit ajánl egy dollárcseléddel szemben. Olyan embert ajánl, akinek egyetlen ambíciója a város fejlődése, akinek Hódmezővásárhely az első. Az önkormányzati képviselői posztokért fiatal és új jelöltek indulnak; nem pártkatonák ők, nem is bábjai senkinek. Tenni akarnak azért, hogy Hódmezővásárhely ne olyan város legyen, amilyen az elmúlt öt évben volt.

Grezsa István felszólalásában arról beszélt, a képviselőjelöltekkel az a célja, hogy véget vessenek a városban zajló őrületnek. A választás egyetlen kérdésre kezd leszűkülni, arra, ki képes együttműködést, fejlesztési forrásokat hozni a városnak, nyugalmat teremteni. A polgármesterjelöltek közül egyetlen egy van, aki biztos nem: Márki-Zay Péter.Mint mondta, június 9-e voltaképpen népszavazás lesz, a hódmezővásárhelyiek Márki-Zay Péterről fognak népszavazást tartani. „A városnak el kell döntenie, hogy továbblép a helyben járásból, vagy a békétlenség, marakodás, acsarkodás útján kíván maradni.Grezsa szerint az elmúlt két évben valamennyi szövetségese elfordult a korábbi miniszterelnök-jelölttől, és

bármilyen kormánya is lesz a jövőben az országnak, Márki-Zay Péter támogatásra nem számíthat.

Kijelentette, polgármesterként csak Vásárhellyel szeretne foglalkozni, nem akar sem miniszterelnök, sem messiás vagy pártelnök, európai parlamenti képviselő, politikai futóbolond lenni.

  • Szeretné öt-hét éven belül megduplázni az önkormányzat iparűzésiadó-bevételét, amit legalább két high-tech ipari beruházással lát megvalósíthatónak.
  • Meg kívánja erősíteni a város kapcsolatait a honvédelemmel, hiszen Hódmezővásárhely katonai centrum, ahol katonai szakközépiskola is épül.
  • Évente 20 kilométer utat és járdát újítana föl Hódmezővásárhelyen.

Grezsa István 1962-ben született, az orvosi egyetemet Szegeden végezte, diplomáját 1986-ban vette át. Belgyógyász szakorvosjelöltként, majd háziorvosként azóta Hódmezővásárhelyen dolgozik. 1988-ban részt vett az MDF alapításában, majd a párt országos és megyei vezetésében; 2009-ben kilépett az MDF-ből. Először 1998-ban szerzett hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselői mandátumot. Előbb az MDF, majd a Tiszta Lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület, 2010-től 2019-ig a Fidesz-KDNP frakció képviseletében volt a város közgyűlésének tagja. 2014-től többféle tisztségben segítette a kormány nemzetpolitikai munkáját.