Márki-Zay: Varga Judit nem bántalmazott, hanem bántalmazó

„Varga Judit nem bántalmazott nő, hanem bántalmazó” – mondta Márki-Zay Péter a megafonos Bohár Dániel azon kérdésére, hogy mit gondol a Magyar Péter-jelenségről. A vásárhelyi polgármester a hétfői telefonbeszélgetésükben kifejtette, „Varga Judit soha nem mondta, hogy a férje egy ujjal is hozzányúlt, azt viszont elismerte, hogy ő bántalmazta a férjét.” Szerinte minden bizonyíték azt mutatja, hogy Magyar Péter az áldozat.

Márki-Zay úgy véli, az Orbán-kormány iránti elégedetlenség olyan mértékű, mint a Magyar Péter iránti támogatás. Szerinte ez az elégedetlenség alacsonyabb volt az ő miniszterelnök-jelöltsége idején. „Az előválasztási győzelem után nagyon népszerű voltam az ellenzéki körökben, de soha nem tudtam volna ötvenezres, nemhogy százötven-kétszázezres tüntetést összehozni” – mondta. Hozzátette, a Facebook-elérése is alacsonyabb volt, nem voltak sorozatban 30–40 ezer lájkot számláló bejegyzései, míg Magyar Péternek „gyakorlatilag minden egyes posztja ilyen”.

Szerinte nem igaz, hogy Magyar Pétert a baloldal támogatja, de úgy látja, nincs is szüksége rá. Sőt, azt jósolja, hogy a Diákhitel Központ egykori igazgatója képes lesz jelentős számú szavazót elcsábítani a Demokratikus Koalíciótól. Márki-Zay kifejtette, őt csak az érdekli, hogy a korrupt bűnözők börtönbe menjenek, és úgy gondolja, Magyar színre lépése megnövelte ennek esélyét.