A legizgalmasabbak között szerepel a Szeged–Szabadka vasút az Interrail idei listáján

Az Interrail vasúti bérleteket árusító weboldalon a tavaly november vége óta működő Szabadka–Szeged vasút is felkerült arra a tízes listára, melyen olyan járatok szerepelnek, amik izgalmas újdonságnak számítanak 2024-ben, vette észre a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Az útvonal leírása szerint Belgrád és Budapest között ismét lehet vonatozni. „Ezzel a vonallal az utasok újból közlekedhetnek majd Belgrád és Budapest között vonattal. Habár a gyorsvasút megépítésére a két város között még néhány évet várni kell, ez a szakasz lényeges fejlődést jelent.”

További újdonságok között szerepel még a vadonatúj ÖBB Nightjet éjszakai vonat Brüsszelből vagy Párizsból Berlinig, de Bécset, Innsbruckot és Hamburgot összekötve is fog majd járni. A Berlin, Drezda, Budapest, illetve Bécs közötti Metropol éjszakai vonat is újraindul, valamint több München és Olaszország közötti járat kap Railjet szerelvényeket.

Az Interrail egy olyan vasúti bérlet, amely 33 európai országban érvényes, különböző konstrukciókkal lehet keresztülutazni vele Európán vonattal, mintegy 30 ezer állomáson fel- vagy leszállva.