Varga Mihály Röszkénél csekkolta az illegális szállítmányokat

Ütemesen, zavartalanul és biztonságosan halad a Szerbiából érkező teherforgalom beléptetése Magyarországra – jelentette ki Varga Mihály, miután előzetes bejelentés nélküli látogatást tett Röszkén, a magyar–szerb határátkelőnél.

Az MTI-nek szerdán küldött közlemény szerint a pénzügyminiszter arról beszélt, hogy Magyarország biztonsága az első, ezért a pénzügyőrök a lehető leggyorsabban, de a biztonsági előírásokat maradéktalanul betartva ellenőrzik a szállítmányokat. Röszkén kétsávos beléptetés gyorsítja a teherforgalmat”.

Varga részletezte, a beléptetést Magyarországra a rendőrség, a mérlegelést a Magyar Közút egyszerre két sávon végzi, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai pedig két röntgen segítségével ellenőrzik a járműveket. A röszkei határátkelőnél napi 600–650 teherautó halad át, ismertette a pénzügyminiszter. A röszkei határátkelő az ország legfontosabb áruforgalmi határa, idén 180 ezer kamion lép át ennél a határátkelőnél. Ez a kapu az Európai Unió belépési pontja is.

A cél az, hogy ennél többet is lehessen fogadni, ugyanakkor az ország biztonságát is garantáljuk. Magyarország, a magyar emberek biztonsága az első, ezért azt kértem a magyar pénzügyőröktől, hogy az illegális szállítmányok, így például a cigaretta és fegyvercsempészet kiszűrésére továbbra is kiemelt figyelmet fordítsanak” – idézte Varga Mihályt a Pénzügyminisztérium.