Két grúz férfi lopta végig a megyét, egy fővárosi bevásárlóközpont parkolójában kapták el őket

A rendőrségre november 14-én, kedden délután érkezett bejelentés, hogy Algyőn ismeretlenek betörtek egy családi házba, ahonnan pénzt és ékszereket loptak el. A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek és feltűnt nekik egy gyanús autó, ami többször megfordult a településen a betörést megelőzően.

Még aznap délután újabb hívás érkezett Sándorfalváról, másnap pedig Ásotthalomról, ahol szintén betörésről tettek bejelentést. A rendőrök időközben azonosították a betörők által használt járművet, valamint az is kiderült, hogy a páros feltételezhetően az ország több városában követett el hasonló bűncselekményeket.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai csütörtökre megállapították a férfiak személyazonosságát, valamint azt, hol tartózkodnak épp. A detektívek a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közterületi támogató alosztályával együttműködve egy fővárosi bevásárlóközpont parkolójában elfogták őket. A grúz állampolgárságú férfiak Csongrád-Csanád vármegyében csaknem 5 millió forint kárt okoztak az áldozatoknak.

Lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük. A feltételezett elkövetőket a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat, írják. Az alábbi videóban elfogásuk pillanatai láthatóak.