A DK és az LMP jelöltet indíthat Márki-Zayra

Hódmezővásárhelyen keringenek arról információk, hogy a DK és az LMP közreműködésével ellenzéki jelölt is elindulhat Márki-Zay Péter ellen – írta vasárnap a Telex egy elemzésben, amelyben többek között azt vették végig, hogy a most ellenzéki vezetésű városokból melyek maradhatnak ellenzékiek a 2024-es önkormányzati választások után is.

A cikk szerint „ellenzéki város marad minden bizonnyal” Szeged, Dunaújváros, Salgótarján és Szombathely, ugyanakkor Pécsen, Miskolcon és Hódmezővásárhelyen kérdéses, hogy győzni tud-e esetleg a Fidesz.

Korábban a Promenad24 is megírta, hogy a DK-s Mucsi Tamás választókerületi elnök többször nyilatkozott már arról, hogy egyáltalán nem vehető biztosra, hogy a legnagyobb ellenzéki párt Márki-Zay Pétert támogatja a polgármester-választáson. Úgy látják, Márki-Zay lába alól egyre jobban kicsúszik a talaj, ők pedig a választási stratégiájukról annak fényében döntenek, hogy mi szolgálja legjobban a lakosság érdekeit. Az LMP társelnöke, Ungár Péter szintén nincs jó véleménnyel Márki-Zayról.