Algyő polgármestere: Ezt a Promenad24 nevű internethulladékot ne olvassák!

A mondat azután hangzott el, miután egy névtelen szerzős cikk jelent meg az említett kormányközeli hírportálon. A botrányról író, Molnár Áront egy ATM-nél készült fotójával illusztrált, a címben milliós fizetést emlegető cikkben arról írtak, hogy az algyői polgármester segélyért folyamodott, mégpedig nagymamája temetése miatt. Eközben csavaros történetről és közadatigénylő algyőiekről, meg titkolózó hivatalról írnak.

Algyő polgármestere ezután videós bejelentkezésben tisztázta az ügyet, mint megjegyezte, a megjelent írás minimum kegyeletsértő, levitézlett helyi fideszesek folyamatosan közérdekű adatigénylésekkel bombáznak és ezt kiszolgálja a Fidesz vásárhelyi szennymédiája”. Állítja továbbá, az említett cikk 98 százaléka hazugság, így jogi lépéseket tesz, s megnyert sajtóper esetén felajánlja a pénzt egy rászoruló algyőinek. Úgy véli, a lejáratás azért indult, mert nemrég megjelentek hírek az algyői iskoláról, ahol Gonda János helyi fideszes politikus felesége az igazgató.

Emellett arról is beszél a polgármester, hogy a 104 ezer forintos támogatás – ami nem is segély – minden köztisztviselőnek jár az önkormányzat részéről, nem kell igényelni, megkapják. Megjegyezte, a cikkben ezt a támogatást mosták össze a temetési segéllyel, ami egészen más, és úgy véli, ezzel a névtelen újságíró is pontosan tisztában volt. A fizetésére rátérve elmondta, 2020-ban még nem 1 millió forint körül volt, amit egyébként is törvény szabályoz, s a Promenad24 által kért további adatok a rászorulókról nem közérdekűek, ezért nem adták ki azokat.

Ekkor hangzott el az a polgármester részéről, hogy reméli, az algyőiek jó része erre talán nem vevő. Tudtuk, hogy hova süllyed a Fidesz karaktergyilkosság szempontjából, de így is meglepő. Engem nem kérdeztek meg a cikk kapcsán. Nem fogok mindenre reagálni, a jóérzésű algyőiek tudják, mi az igazság. Az emberek jó része erre talán nem vevő.

Azt javaslom, ezt a Promenad24 nevű Internethulladékot ne olvassák!

Később arról számolt be, végül visszafizette az önkormányzat kasszájába a 2020-ban felvett 104 ezer forintot. „Igazságtalan ez az egész, de bemocskoltátok nemcsak ezt a pénzt, de a nagymamám emlékét is. A Jóisten bocsássa meg nektek!” – írta az erről bizonyítékként szolgáló fotóhoz közösségi oldalán.