Késsel, baltanyéllel, de néha ököllel is nekiment ismerőseinek a hódmezővásárhelyi férfi

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki tavaly ősszel, egy hónap leforgása alatt, sorozatosan követett el erőszakos bűncselekményeket, ráadásul volt, hogy családtagjai segítségével, áll a főügyészség közleményében.

A vádlott férfi egy évvel ezelőtt, szeptember 30-án, éjfél előtt megjelent egy ismerőse házánál és miután a sértettet rávette arra, hogy ajtót nyisson, bement az udvarába, ahol szóváltásba keveredtek. A vádlott felidegesítette magát, és kabátját levetve, egy késsel a kezében megfenyegette a férfit, hogy le fogja szúrni. Miközben távozott a házból megszúrta ismerősét, akinek életét csak a barátai által kihívott, gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Az esetet követő pár nappal a leszúrt férfi két barátja találkozót szervezett le a vádlottal, hogy megtudakolják tőle a támadás okát. Erre Hódmezővásárhely belvárosában, egy játszótér közelében került sor. Az eleve feldúltan érkező vádlott a vele szemben zsebre tett kézzel álló egyik férfire

egy gumibelsőbe csomagolt baltanyéllel sújtott le, majd a másik sértettet nagy erővel, ököllel állon ütötte.

Az esetkor a vádlott édesanyja és nagybátyja is jelen voltak és a vádlott elől menekülő sértetteket visszatartva a bántalmazásukban ők is részt vettek.

A vádiratában a főügyészség a vádlott terhére rótta azt is, hogy már ugyanezen év szeptember 21-én, egy megyebeli kistelepülés művelődési házában tartott zenés rendezvényen is vitába keveredett és zsebkéssel fenyegette az ott szórakozókat. Erőszakos cselekményének akkor a rendőrök vetettek véget. Továbbá őt a főügyészség azzal is terheli, hogy októberben is, egy szál cigaretta és annak ára miatt egy fiút nyakon ragadott, majd úgy megütött, hogy az a földre esett.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettének kísérletével, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kíséretével továbbá három rendbeli garázdasággal vádolja.