Fotókon mutatta meg a Magyar Közút, mekkora kárt okozott a munkagépükbe csapódó kamion

Még hétfőn az 55-ös főúton kaszálási munkákat végeztek a Magyar Közút munkatársai két járműből haladó géplánccal. A közutakat fenntartó társaság posztja szerint a kaszálógépet egy ütközésienergia-elnyelő modullal felszerelt tehergépkocsi fedezte az előírásoknak megfelelően.

Hétfő dél körül viszont egy velük azonos irányba haladó, román rendszámú kamion hátulról a teherautójukba csapódott Öttömös és Kisszállás között, majd a szemközti padkára sodródott, erről a Szegeder is beszámolt. Személyi sérülés szerencsére nem történt, a kamionos és a kollégáink is megúszták, az energiaelnyelő ellátta funkcióját” – írta a társaság Facebook-bejegyzésében.

Viszont az energiaelnyelő eszköz használhatatlanná vált, ahogy ez a Közút által kedd este megosztott felvételeken is látszik. A poszt végén épp ezért arra figyelmeztetnek, hogy pont az ilyen esetek miatt kérik, minden sofőr az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjen, figyeljék az előjelzéseket, a munkagépekre felszerelt fényjelző berendezéseket, táblákat és legfőképpen, hogy kizárólag a vezetésre, az útra koncentráljanak.