A négy szegedi autópálya-lehajtóból három elérhetetlen Budapest felől egy baleset miatt

Felborult egy kamion az M5-ös és M43-as autópályák találkozásánál, emiatt Budapest felől nem lehet ráhajtani utóbbira Románia felé. Ez azt is magával hozza, hogy az M43-as autópályán található három szegedi lehajtó most nem megközelíthető a főváros felől.

Emiatt mindenki, aki maradt a pályán, az M5-ös autóálya egyetlen szegedi lehajtóját – a domaszékit – célozta meg, ami miatt akkora a sor, hogy a Google Maps becslései szerint 50 perc végigvárni a két autópálya találkozásától a lehajtóig álló mintegy hatkilométeres dugót.

Budapestről akár két és fél óra is lehet az út Szegedig, ha valaki nem választ alternatív útvonalat. Az M5-ösről érdemes éppen emiatt már a balástyai lehajtónál lejönni, és a régi 5-ösön elérni Szegedet. Aki folytatná útját Románia felé, annak is ugyanezt javasoljuk, az 5-ösről vissza lehet menni a pályára, pontosabban már az M43-asra, még Szeged előtt.

„A domaszéki lehajtóig tart a nagy sor, aztán befelé a Bajain is nagyobb a forgalom, mint szokott lenni” – írta kollégánk, aki személyesen is megtapasztalta a fent részletezetteket.

Vasúton sem jobb a helyzet, a MÁV vonatai helyett hétfőtől csütörtökig egészen november közepéig pótlóbuszozni kell Kiskunfélegyháza és Szeged között. A pótlási mizériáról – gondolva itt elősorban arra, hogy csak Rókusig járnak a pótlóbuszok, ahonnan egy újabb átszállással tram-trainnel lehet továbbmenni – kedden jelent meg riportunk, ami ide kattintva olvasható.