Fának csapódott egy georgiai embercsempész Öttömösnél, három afgánt találtak az autójában

Július 6-án, a csütörtöki nap összesen 302 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök és 186-ot akadályoztak meg abban, hogy illegálisan hazánk területére lépjen a pénteki jelentés szerint. Mindez Csongrád-Csanád vármegyében 11 esetben összesen 272 határsértőt jelent Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös és Röszke közigazgatási területein. Az elmúlt 24 órában mindez 8 esetben összesen 183 fő volt.

Az egyik rendkívüli eset csütörtökön 5 óra 30 perckor Öttömös térségében történt, amikor az 5431-es számú úton a rendőrök ellenőrzés alá akartak vonni egy magyar honosságú személygépkocsit. A jármű vezetője a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta, továbbhajtott, majd fának ütközött. A baleset után a jármű georgiai állampolgárságú vezetője megpróbált elmenekülni a helyszínről, azonban őt a rendőrök elfogták.

A gépjárműben a sofőrön kívül három, magát afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott a rendőrség szerint, ám a baleset során személyi sérülés nem történt. A borítókép illusztráció, egy korábbi esetnél történt.